Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

To Buy or Not To Buy? CHI Iconic Color Protector System

Hello ladies!

Στο σημερινό ποστ μιλάμε για ένα σαμπουάν από την εταιρία CHI, το Iconic Color Protector System.

To συγκεκριμένο μου το είχαν δώσει στο κομμωτήριο Angelopoulos Hair Company  όταν είχα κάνει την ισιωτική θεραπεία Chocolate Brazilian Keratin Treatment (την εμπειρία μου, αλλά και φωτογραφίες του αποτελέσματος, μπορείτε να βρείτε σ' αυτό εδώ το ποστ), καθώς δεν περιέχει sulfate kai sodium chloride, που βλάπτουν την κερατίνη και μειώνουν τον χρόνο διάρκειας του αποτελέσματος της θεραπείας.


Να ξεκαθαρίσω από την αρχή ότι δεν πρόκειται για ένα οικονομικό σαμπουάν, αλλά για μια high-end εταιρία, από τις πιο γνωστές στον χώρο της περιποίησης των μαλλιών. Όσες  ασχολείστε λίγο παραπάνω, θα ξέρετε ότι τα CHI θεωρούνται κορυφαία προϊόντα στην κατηγορία τους... Προσωπικά, από την μικρή μου εμπειρία μπορώ να πω ότι συμφωνώ απόλυτα!



Ξεκινάω από αυτό που με έχει εντυπωσιάσει πιο πολύ: το άρωμά του είναι απλά υπέροχο- ό,τι καλύτερο έχω μυρίσει ποτέ σε σαμπουάν και το αξιοπερίεργο είναι ότι μένει στα μαλλιά υπερκαλύπτοντας και το άρωμα της εκάστοτε μάσκας μαλλιών! Πραγματικά τέτοιο πράγμα δεν έχω ξανασυναντήσει, και είμαι βέβαια ότι αν το χρησιμοποιήσετε συνδυαστικά με το αντίστοιχο conditioner ή την μάσκα, το άρωμα θα μένει στα μαλλιά μέχρι το επόμενο λούσιμο!

Ένα ακόμα γεγονός που με εντυπωσίασε, είναι ότι αν και δεν περιέχει sulfates (τα οποία είναι υπεύθυνα για τον πλούσιο αφρό αν δεν απατώμαι) κάνει πολύ ικανοποιητικό αφρό από το πρώτο κιόλας χέρι και με πολύ μικρή ποσότητα προϊόντος. Δεν είναι ένα ενυδατικό σαμπουάν, αλλά ένα σαμπουάν που αφήνει τα μαλλιά πεντακάθαρα, με αποτέλεσμα που μου θυμίζει clarifying shampoo. Όσον καιρό το χρησιμοποιώ- εδώ και τρεις μήνες και δεν λέει να τελειώσει- παρατηρώ ότι τα μαλλιά μου είναι ιδιαιτέρως λαμπερά και υγιή- κάτι στο οποίο φυσικά έχει συμβάλλει και η θεραπεία με την κερατίνη!

Συμπέρασμα: Το Buy. Αν θέλετε να ξοδέψετε λίγα παραπάνω χρήματα για τα μαλλιά σας, σας το συστήνω ανεπιφύλακτα, αφού είναι απαλλαγμένο από parabens, sulfates και sodium chloride, αφήνει τα μαλλιά πεντακάθαρα, λαμπερά και υγιή, ενώ μυρίζει και υπέροχα!


* Αναφορικά με την Chocolate Brazilian Keratin Treatment, να σας πω ότι τρεις μήνες μετά, τα μαλλιά μου έχουν αρχίσει φυσικά να κάνουν το φυσικό τους σπάσιμο, αλλά δεν φριζάρουν καθόλου, κάτι που βελτιώνει πολύ την εμφάνισή τους! Επίσης, παραμένουν πολύ απαλά, λαμπερά και υγιή! Μετά το καλοκαίρι σίγουρα θα την επαναλάβω! Να σας ενημερώσω επίσης, ότι έχει ανοίξει και νέο κομμωτήριο Angelopoulos Hair Company, εξειδικευμένο στις θεραπείες μαλλιών, στο Κολωνάκι! Το 3ο πιστοποιημένο κατάστημα «BRAZILIAN KERATIN EXPERTS» βρίσκεται στην Ξάνθου 6, στο κέντρο της Αθήνας. Αξίζει να σημειωθεί πως θα βρείτε προίόντα morrocanoil, tangle teesers, chi, Philip Μartins, επαγγελματικά μπιστολάκια αλλά και πρέσες ghd και προιόντα της εταιρίας wella και l’oreal. Μπορείτε να μπείτε στο http://www.braziliankeratintreatment.gr/ και να βρείτε όλες τις θεραπείες και τα προϊόντα που προσφέρουν τα συγκεκριμένα κομμωτήρια!
Read More

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

DIY clay masks!

Hello ladies!

Λατρεύω τις μάκσες προσώπου. Και ακόμα περισσότερο λατρεύω τις μάσκες προσώπου με άργιλο.

Η άργιλος έχει την ιδιότητα να απορροφά το σμήγμα και τη λιπαρότητα από το δέρμα, να καθαρίζει τους πόρους και να αφήνει το δέρμα πεντακάθαρο, μειώνοντας την πιθανότητα να εμφανιστούν σπυράκια και μαύρα στίγματα στους φραγμένους πόρους! Με όλες αυτές τις ιδιότητες, είναι δυνατόν να μην την λατρεύει το λιπαρό δέρμα μου;

Έτσι λοιπόν, έχω πάντα στο ντουλάπι μου 2-3 καθαριστικές μάσκες με άργιλο- μιας και μου αρέσει να δοκιμάζω διάφορες και να τις εναλάσσω- τις οποίες χρησιμοποιώ ευλαβικά 2 φορές την εβδομάδα, κάτι που έχει βοηθήσει πολύ το δέρμα μου.

Όταν λοιπόν είδα στο ηλεκτρονικό φαρμακείο mypharmacity την άργιλο σε σκόνη, argilla, ήθελα διακαώς να την δοκιμάσω! Πέραν του ότι είναι απίστευτα οικονομική ( μόλις 3,60 € τα 150 gr), μπορεί να αποτελέσει την βάση για άπειρες DΙΥ συνταγές που θα ενσωματώσουν διαφορετικά υλικά, ανάλογα με τον τύπο και τις ανάγκες της επιδερμίδας μας!


 Πάμε να δούμε ποιες DIY clay masks έκανα εγώ, για να πάρετε μερικές ιδέες! Δοσολογίες δεν θα σας δώσω, γιατί τις κάνω με το μάτι, μέχρι να πετύχω την υφή που θέλω... Ενδεικτικά, συνήθως χρησιμοποιώ 2 γεμάτα κουταλάκια του γλυκιού άργιλο και μετά προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά!

1. Η απλή εκδοχή: Αναμείξτε την άργιλο με λίγο νερό και γάλα και έχετε μια τέλεια μάσκα καθαρισμού!

2. Για λιπαρά δέρματα ή πανάδες: Αναμείξτε την άργιλο με νερό και προσθέστε λίγες σταγόνες λεμόνι! (Προσοχή να την κάνετε μόνο βράδυ, και οπωσδήποτε αντιηλιακό την επόμενη μέρα!)

3. Για έξτρα απαλότητα: Αναμείξτε την άργιλο με λίγο νερό, γάλα και μέλι, που έχει μαλακτικές και ενυδατικές ιδιότητες!


4. Για ευαίσθητα δέρματα: Αναμείξτε την άργιλο με λίγη βρώμη σε σκόνη (την βάζετε απλά στο blender) και προσθέτετε λίγο γάλα και νερό.

5. H μοσχομυριστή: Αναμείξτε την άργιλο με λίγο ροδόνερο και νερό, για τόνωση και λάμψη στην επιδερμίδα

6. Η ... αγγλική: Μπορείτε να αντικαταστήσετε το νερό με πράσινο τσάι, το οποίο είναι φουλ στα αντιοξειδωτικά!

7. Η αντιβακτηριδιακή: Αναμείξτε την άργιλο με οποιοδήποτε υγρό θέλετε και απλά προσθέστε 1-2 σταγόνες tea tree oil, το οποίο έχει αντιβακτηριαδιακή δράση και θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε και από τα σπυράκια!

Αυτές είναι οι δικές μου προτάσεις για DIY μάσκες με άργιλο! Είναι κατάλληλες για όλα τα δέρματα (εκτός από τα πολύ ξηρά) και κάθε μια έχει παρεμφερείς μεν, διαφορετικές δε ιδιότητες!

Γενικώς, μπορώ να πω ότι είμαι άκρως ενθουσιασμένη με την άργιλο σε σκόνη, αφού μου δίνει την δυνατότητα να έχω πολλές διαφορετικές μάσκες, αγοράζοντας μόνο ένα (άκρως οικονομικό) προϊόν και χρησιμοποιώντας υλικά που όλες έχουμε σπίτι μας! Σας συστήνω ανεπιφύλακτα να την παραγγείλετε από εδώ και να δοκιμάσετε όλες τις παραπάνω επιλογές- αλλά και όποια άλλη έμπνευση έχετε- είτε αγαπάτε ήδη τις μάσκες με άργιλο, είτε θέλετε απλώς να τις δοκιμάσετε και να δείτε αν σας ταιριάζουν!

Εσείς έχετε δοκιμάσει κάποια DIY μάσκα με άργιλο;
Έχετε να μου προτείνετε κάποια άλλη συνταγή;
Read More

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Getting Ready for Summer! #1

Hello girls!

 Είμαστε ήδη στα μέσα του Mαΐου και το καλοκαίρι είναι μια ανάσα μακριά! Στην καινούρια αυτή ενότητα θα προετοιμαστούμε μαζί για να το υποδεχτούμε ανανεωμένες, φρέσκες και πανέτοιμες!

Το μεγαλύτερο άγχος όλων των γυναικών ενόψει του καλοκαιριού είναι αναμφισβήτητα τα περιττά κιλά και η κυτταρίτιδα... Μπορεί να είναι εκείνα τα 1-2 κιλάκια που μας ταλαιπωρούν και δεν λένε να φύγουν με τίποτα, ή η επίμονη κυτταρίτιδα που μας έχει γίνει εφιάλτης... Σε κάθε περίπτωση, όλες θέλουμε να βελτιώσουμε την εικόνα του σώματός μας πριν τα ρούχα αρχίσουν να γίνονται πιο αποκαλυπτικά- πολύ δε περισσότερο, πριν βγούμε στην παραλία!



Και φυσικά, ο μόνος τρόπος για να απαλλαγούμε από την κυτταρίτιδα και τα περιττά κιλά είναι η σωστή διατροφή και η άσκηση, αλλά παράλληλα με αυτά μπορούμε να κάνουμε μικρές κινήσεις που θα βελτιώσουν την εικόνα μας και θα μας δώσουν έξτρα αυτοπεποίθηση!


Στην μάχη κατά της κυτταρίτιδας, ένα από τα πιο σημαντικό βήμα από άποψη καλλυντικής περιποίησης είναι η απολέπιση. Όχι μόνο θα αφαιρέσει τα νεκρά κύτταρα κάνοντας το δέρμα να φαίνεται πιο λαμπερό και υγιές, αλλά θα βοηθήσει και τα κατάλληλα προϊόντα να απορροφηθούν καλύτερα και να δράσουν με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα! Aυτή την περίοδο έχω ανακαλύψει ότι με βολεύουν πολύ τα σαπούνια με ενσωματωμένους κόκκους που είναι πολύ εύκολα στη χρήση και δεν γεμίζουν τον τόπο!
Έχω αγαπήσει το Mythos natural scrub soap από την ελληνική εταιρία flax, το οποίο περιέχει φύλλα ελιάς και βιταμίνες Α & Ε. Κάνει ήπια απολέπιση, και είναι ιδανικό για καθημερινή χρήση στο ντουζ! Επίσης, μου αρέσει να το χρησιμοποιώ και στα χέρια μου, καθώς δεν τα γδέρνει καθόλου, αλλά τα αφήνει σούπερ απαλά και ενυδατωμένα, ενώ είναι κατάλληλο και για το πρόσωπο!



Δύο φορές την εβδομάδα, κάνω πιο βαθιά απολέπιση με  μια λούφα την Dusavon Pad με Loofah & Cotton η οποία με έχει ενθουσιάσει! Είναι σε οβάλ σχήμα, ενώ στην πίσω πλευρά έχει ένα λαστιχο για να μπαίνει το χέρι και να μην γλιστράει! Είναι άκρως οικονομική (μπορείτε να την βρείτε στο ηλεκτρονικό φαρμακείο mypharmacity, που είναι ένα από τα πολύ αγαπημένα μου, για λιγότερο από 3 €), διατηρείται για πολύ καιρό και κάνει εξαιρετική δουλειά! Eκτός του ότι κάνει την καλύτερη απολέπιση ever, δημιουργεί υπεραιμία (γεγονός ιδιαιτέρως ευεργετικό για τα σημεία όπου έχουμε κυτταρίτιδα) και αφήνει το δέρμα απίστευτα μεταξένιο! Πλέον έχει αντικαταστήσει το scrub στα πόδια μου και δεν την αλλάζω με τίποτα!




Ακόμα ένα σαπουνάκι έχω επιστρατεύσει στον αγώνα- το σαπούνι κατά της κυτταρίτιδας της εταιρίας Sebater Hermanos. Όσες αγαπάτε τα σαπουνάκια, θα έχετε σίγουρα ακούσει ή και δοκιμάσει πράγματα από αυτή την εταιρία, που έχει υπέροχα σαπουνάκια αλλά και άλατα για το μπάνιο σε πραγματικά απολαυστικές μυρωδιές... Όσες πάλι έχετε δοκιμάσει την steam cream, ξέρετε ότι την προμηθεύεστε από το ίδιο κατάστημα στο Μοναστηράκι (Αγίων αναργύρων 31) που είναι μικρό, ζεστό και με ανθρώπους υπερπρόθυμους να σε μυήσουν στα προϊόντα τους. Το συγκεκριμένο σαπούνι, είναι ιδανικό για την κυτταρίτιδα, περιέχει άλατα από την Νεκρά Θάλασσα και δίνει μια αίσθηση σπα στο καθημερινό μου ντουζ!








Και φυσικά, μετά τον καθαρισμό και την απολέπιση της επιδερμίδας, ακολουθεί μια εντατική αγωγή κατά της κυτταρίτιδας! Φέτος ξαναπήρα το Lierac Body-Slim Destock Nuit- μια κρέμα κατά της κυτταρίτιδας που εφαρμόζεται κάθε βράδυ. Πέρισυ που την είχα πρωτοχρησιμοποιήσει είχα δει πολύ καλά αποτελέσματα και είπα να την ξαναπάρω! Στα συν, το ότι μυρίζει ΥΠΕΡΟΧΑ! Επίσης, πολύ ευχαριστημένη είχα μείνει με την Triple Action της L' Ymola, αλλά και με το Bioten Bodyshape Intensive Anti-cellulite serum, το οποίο εκτός από αποτελεσματικό είναι και πολύ οικονομικό και σίγουρα θα το αναζητήσω και φέτος!






Εσείς έχετε αρχίσει την προετοιμασία για το καλοκαίρι;
Τι χρησιμοποιείτε και βλέπετε να έχει αποτελέσματα;
Read More

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Secret Sharing Sunday!

Καλημερούδια όμορφες και χρόνια πολλά σε όλες τις μαμάδες!

Στο σημερινό Secret Sharing Sunday μοιραζόμαστε ένα μυστικό που θα σώσει από τα σκουπίδια τα σκληρά μολύβια σας- ματιών και χειλιών- που δεν γράφουν εύκολα...



Σε όλες μας έχει συμβεί να αγοράοσυμε μολύβια ματιών που αποδεικνύονται πολύ σκληρά και γράφουν πολύ δύσκολα, με αποτέλεσμα να τα έχουμε σε αχρηστία ή να τα πετάμε! Υπάρχει όμως μια λύση που θα κάνει το σκλήρό μολύβι σας να γράφει υπέροχα και να γλιστράει απαλά στο μάτι.

Βάλτε στο πίσω μέρος του χεριού σας λίγο γαλάκτωμα ντεμακιγιάζ και περάστε την μύτη του μολυβιού μέσα από αυτό σαν να προσπαθείτε να γράψετε. Στη συνέχει γράψτε με το μολύβι σε ένα καθαρό σημείο του χεριού σας για να φύγει το πολύ γαλάκτωμα και voila! Δεν θα πιστεύετε πόσο εύκολα και έντονα γράφει το μολύβι σας!

Ελπίζω αν βρήκατε χρήσιμο το σημερινό ποστ και να έχετε όλες σας μια υπέροχη Κυριακή!
Read More

© sissi's place, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena