Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Sissi's Adventures! #1

Η Καθαρά Δευτέρα παραδοσιακά περιλαμβάνει πολύ φαΐ, οικογενειακό τραπέζι, μάζωξη με φίλους και- ξανά- πολύ φαΐ.

Φέτος, λοιπόν,  αποφάσισα να φτιάξω την δική μου λαγάνα (ή είσαι νοικοκυρά ή δεν είσαι) και είχα δώσει σαφείς οδηγίες προς πάσα κατεύθυνση να μην αγοράσουν καμία λαγάνα και να αναμένουν το αριστούργημά μου κατά τις 11 το πρωί!

Πηγή https://gr.pinterest.com/pin/122371314847415323/

Αφού μελέτησα γύρω στις 118769 συνταγές, επέλεξα αυτή που μου έκανε κλικ,. Είπα να εμπιστευτώ τον πρώτο-Έλληνα-Μαστερ-Σεφ-δεν-χρειάζεται-συστάσεις Άκη και να εκτελέσω αυτή την απλούστατη συνταγή με τα εξής υλικά:
  • 500 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 350 γρ. νερό
  • 10 γρ. μαγιά ξερή
  • 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
  • 10 γρ. αλάτι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
 Ψώνισα χτες  τα υλικά και σήμερα το πρωί ξύπνησα πουρνό-πουρνό γεμάτη χαρά να ζυμώσω. Στο σημείο αυτό να τονιστεί ότι είμαι πεπειραμένη μαγείρισσα, έχω εκτελέσει πολύ πιο δύσκολες συνταγές και γενικώς είχα το attitude "το 'χω!"

Πηγή http://akispetretzikis.com/el/categories/pswmia-zymes/lagana


Αμ, δε! Δυστυχώς φίλη μου, ΔΕΝ το 'χα...

Παίρνω το σακουλάκι το αλεύρι, το κοσκινίζω (είπαμε, είμαι πεπειραμένη), ζυγίζω τα υπόλοιπα υλικά και ανασκουμπώνομαι.Ξεκινάω το ζύμωμα, σαν πολύ σκληρό να ναι το ζυμάρι. Στο δε βιντεάκι που είχα με ευλάβεια παρακολουθήσει, το ζυμαράκι ήταν μαλακό, ελαστικό και εύπλαστο... ΒΕΒΑΙΑ, να τονιστεί. ότι ο Άκης είχε το σούπερ-ντούπερ μίξερ που κοστίζει όσο τρεις μισθοί μου, το οποίο φυσικά εγώ δεν έχω (επειδή πρέπει να πουλήσω το νεφρό μου για να το αγοράσω και το νεφρό μου το χρειάζομαι και δεν θέλω να το αποχωριστώ), και το απέδωσα εκεί. Και δώστου να ζυμώνω, να ιδρώνω και να ξε-ιδρώνω γιατί αυτό το σκασμένο δεν ζυμωνόταν με τίποτα. Αφού είδα ότι όσο και να το παίδευα δεν θα βελτιωνόταν, το άφησα να φουσκώσει. Φούσκωσε. Πιάνω τον πλάστη και ξεκινάω να το απλώνω- όλα καλά. Βάζω τις δύο λαγάνες να ξαναφουσκώσουν. Εφούσκωσαν. Και τις ψήνω.

Και στο σημείο αυτό έχω ακόμη την κρυφή ελπίδα ότι θα βγουν τέλειες-απίστευτες-μοναδικές-πεντανόστιμες και θα μου δίνουν άπαντες συγχαρητήρια, παρά τα αντίθετα φαινόμενα.


Ξαναβλέπω το βίντεο για να δω πόσο χρόνο θα τις αφήσω να ψηθούν και συνειδητοποιώ ότι το ζυμάρι του Άκη, ήταν σε μέγεθος το μισό από το δικό μου... Και εκεί ακριβώς, αισθάνομαι να με διαπερνά μια ρίγη και αντιλαμβάνομαι την αιτία όλων των δεινών:

Το σακουλάκι με το αλεύρι- όπως ΟΛΕΣ γνωρίζουμε- είναι 1 Kgr.
Πόσο αλεύρι είπαμε ότι θέλει η συνταγή; 500 gr.
Πόσο είπαμε ότι έβαλε η Σίσσυ; 1 Σακουλάκι.

 F*&$%^$^%*&^*&*&^*&%*&*&**&$^$##$%

Έτσι λοιπόν, η απόπειρά μου για την δημιουργία της απόλυτης λαγάνας στέφθηκε με απόλυτη αποτυχία! Βγήκαν πολύ συμπαγείς και "ψωμένιες", καμία σχέση με την ανάλαφρη αίσθηση που έπρεπε να είχαν.


ΥΓ: Όχι, δεν καταδέχτηκα να αγοράσω λαγάνα από τον φούρνο- τρώω την αποτυχημένη. Έχουμε και μια υπερηφάνια βρε αδερφέ!

Καλή Σαρακοστή!

10 σχόλια:

  1. Δεν πειράζει κοριτσάρα μου.του χρόνου καλύτερα, γερή να είσαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κλαίωωωωωω! Άκαρδη, κλαίωωωωωω!
    (Πειράζει που θέλω να βλέπω πιο συχνά τέτοιες αναρτήσεις? Όχι με ... ψιλολαθάκια σε συνταγές(!), ξέρεις λίγο πιο... freestyle!!!)
    Είσαι απολαυστικότατη!!!
    *Και στο κάτω-κάτω αύριο-μεθαύριο, αν έχουν μείνει λαγάνες, τις κόβεις φετούλες και τις ψήνεις σαν παξιμαδάκια! Με τυρί κρέμα, ή μαρμελάδα ή οτιδήποτε θέλεις... σούπερ θα είναι!
    ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά!
    Και του χρόνου!
    (Νομίζω πως άρχισαν να ξεθολώνουν τα μάτια μου από τα δάκρυα... ας πάω να ξαναδιαβάσω το post!)
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κι εγώ που καταδέχτηκα να αγοράσω λαγάνα από το φούρνο νομίζω ότι θα προτιμούσα την αποτυχημένη δικιά σου. Ο λόγος; Η "λαγάνα" ήταν απλώς ένα συνηθισμένο ψωμί σε σχήμα λαγάνας καμία σχέση με τη γεύση που έπρεπε να έχει...Άντε Καλή Σαρακοστή κι ας μη φάγαμε τη λαγάνα τη σωστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η προσπάθεια μετράει, έτσι δεν λένε;;;
    Καλή Σαρακοστή

    Ελένη
    https://myfortysomethingworld.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @spiridoula: Ποιου χρόνου καλέ;! Σιγά μην περιμένω τόσο! Το Σάββατο θα την ξαναφτιάξω- δεν καταθέτουμε έτσι απλά τα όπλα! xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @syros2js: Αχ είσαι πάντα τόσο μα τόσο γλυκιά! Τα σχόλιά σου με κάνουν να έχω ένα τεράστιο χαμόγελο! Τέλεια η ιδέα σου! Θα δοκιμαστεί οπωσδήποτε! xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Despina: Σε καταλαβαίνω απόλυτα! Η λαγάνα του φούρνου είναι σχεδόν πάντα άνοστη και τίποτα το ιδιαίτερο... Άσε που για κάποιο ανεξήγητο- για την ποσότητα και την ποιότητα της- λόγο, είναι και πανάκριβη! Καλή Σαρακοστή! xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Ελένη Έτσι ακριβώς! Αλλά δεν το βάζω κάτω μέχρι να την πετύχω! Καλή Σαρακοστή! xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. χαχαχα έβγαλες την απόγνωση μέσα από το post! Δεν πειράζει βρε Σίσση μου! Πρώτη φορά ήταν και τα λάθη πάντα επιτρέπονται! Σημασία έχει ότι προσπάθησες! Κι εγώ πάντως τη δικιά μου θα έτρωγα!χιχι Λες του χρόνου να το προσπαθήσω κι εγώ; Μόνο που δεν με λες και έμπειρη μαγείρισσα εμένα οπότε φαντάσου τι έχει να γίνει!χιχιιχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Maria: Αχ, πως την πάτησα! Η συνταγή είναι πολύ εύκολη και αν δεν είσαι all over the place, όπως εγώ, θα σου πετύχει οπωσδήποτε! Να το δοκιμάσεις! xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή

© sissi's place, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena