Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

The day after the party- Detox and Rebalance!

Kαλησπέρα όμορφες και καλή χρονιά!

Ελπίζω να περάσατε υπέροχα τις γιορτινές μέρες, να διασκεδάσατε πολύ, να το παρακάνατε λιγουλάκι και να αισθανθήκατε ότι βιώσατε λίγο διαφορετικά αυτές τις εορταστικές στιγμές χαράς!

Όλες μας ήπιαμε λίγο παραπάνω, φάγαμε λίγο (ή και πολύ) παραπάνω, ξενυχτίσαμε λίγο παραπάνω, βαφτήκαμε λόγο παραπάνω, ταλαιπωρήσαμε τα μαλλιά μας λίγο παραπάνω... Και φυσικά, αυτό έχει επιπτώσεις τόσο στον οργανισμό μας, όσο και στην επιδερμίδα μας! Το δέρμα μας είναι πιο θαμπό, κάπως αφυδατωμένο, αισθανόμαστε μια μικρή ατονία...

Τι καλύτερο λοιπόν, από το να χαρίσετε στον εαυτό σας μια μίνι περιποίηση που θα βοηθήσει το δέρμα σας και τον οργανισμό σας να επανέλθουν άμεσα και να αποκτήσουν την ζωντάνια, την λάμψη και την υγεία που τους λείπουν! Μερικές μικρές, απλές κινήσεις αρκούν και κάνουν θαύματα!




Βασικό μας μέλημα, είναι να αποκαταστήσουμε την ενυδάτωση του οργανισμού και του δέρματος, που έχει πληγεί από τις μικρές εορταστικές καταχρήσεις! Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα ποτήρι χλιαρό νερό, στο οποίο θα ρίξετε μερικές σταγόνες λεμονιού. Αυτό βοηθάει στην αποτοξίνωση του οργανισμού και την ενυδάτωσή του! Συνεχίστε φτιάχνοντας μια κούπα πράσινο τσάι, για έξτρα τόνωση και ενυδάτωση... Φτιάξτε μια πλούσια σε βιταμίνες σαλάτα για μεσημεριανό, φάτε άφθονα φρούτα και λαχανικά που θα "βομβαρδίσουν" τον οργανισμό σας με βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, μεταλλα και ενυδάτωση, ενώ μην ξεχνάτε να πίνετε πολύ νερό κατά την διάρκεια της ημέρας!




 Και αφού φροντίσαμε τον οργανισμό μας εκ των έσω, ήρθε η ώρα να φροντίσουμε και την επιδερμίδα του προσώπου μας, το σώμα μας και τα μαλλιά μας!




Απλώστε το αγαπημένο σας λαδάκι για τα μαλλιά- ή και απλό ελαιόλαδο- σε όλο το μήκος των μαλλιών και τυλίξτε τα με διαφανή μεμβράνη (ξέρετε, αυτήν που χρησιμοποιούμε για τα τρόφιμα) και για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα και σε μια ζεστή πετσέτα... Αυτό βοηθάει στο να αναπτυχθεί θερμότητα και να διεισδύσουν βαθύτερα και ευκολότερα τα ενυδατικά και μαλακτικά συστατικά του λαδιού! Αφήστε το από μια ώρα, έως όσο περισσότερο μπορείτε και θα χαρίσετε απίστευτη ενυδάτωση και επανόρθωση στα ταλαιπωρημένα από το styling μαλλιά σας!







Κάντε ένα χαλαρωτικό μπάνιο, από το οποίο δεν θα παραλείψετε το scrub σώματος. Με τον τρόπο αυτό απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα, και η επιδερμίδα γίνεται πιο απαλή και πιο λαμπερή, έτοιμη να δεχτεί μια βαθιά ενυδάτωση...Λούστε τα μαλλιά σας και μην παραλείψετε να απλώσετε στο τέλος ένα conditioner ή μια ελαφριά μάσκα (όχι, δεν είναι περιττό μετά την θεραπεία με το λαδάκι)!

Βγαίνοντας από το μπάνιο, απλώστε είτε μια εξαιρετικά ενυδατική κρέμα σώματος, είτε ακόμα καλύτερα ένα λαδάκι σώματος! Το τελευταίο απλώστε το σε βρεγμένη επιδερμίδα ( αν αυτό σας φαίνεται δύσκολο, σας λέω πώς να γίνει παιχνιδάκι εδώ ) και πραγματικά θα κάνει θαύματα για το δέρμα σας!







Και ήρθε η ώρα του προσώπου! Ξεκινήστε με ένα καλό ντεμακιγιάζ- καθαρισμό με το αγαπημένο σας καθαριστικό προσώπου. Ένα scrub, είναι απαραίτητο για να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα και να αποκαλυφθεί μια νέα, πιο λαμπερή επιδερμίδα! Συνεχίστε με μια καθαριστική μάσκα με άργιλο, που θα μας βοηθήσει να καθαρίσουν οι πόροι σε βάθος και να μείνει το δέρμα εξαιρετικά καθαρό! Όσο περιμένετε να δράσει η μάσκα βάλτε στα μάτια σας δύο δίσκους ντεμακιγιάζ εμποτισμένους σε χαμομήλι ή γάλα, για να δώσει λάμψη και ενυδάτωση στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών! Εναλλακτικά, δύο φέτες αγγούρι θα κάνουν την ίδια δουλειά!Ακολουθεί μια ενυδατική μάσκα, για να δώσουμε στο δέρμα την υγρασία που έχει χάσει από τις μικρές μας καταχρήσεις!












'Ένα serum για λάμψη (ιδανικά με βιταμίνη C) θα δώσει αυτό το κάτι παραπάνω στην επιδερμίδα σας...Tέλος, απλώστε την αγαπημένη σας κρέμα προσώπου και ματιών ή και ένα λαδάκι για το πρόσωπο (π,χ: jojoba oil, έλαιο χαμομηλιού κλπ) για σούπερ ενυδάτωση!











Voila! Είστε έτοιμη να ξεκινήσετε το νέο έτος με πιο λαμπερή και ενυδατωμένη επιδερμίδα, που ακτινοβολεί από υγεία!

Εύχομαι σε όλες σας μια χρονιά γεμάτη υγεία και ομορφιά!

14 σχόλια:

  1. Το μόνο που πρέπει να παραδεχτώ ότι λησμόνησα είναι το νερό! Στα υπόλοιπα ήμουν απολύτως συνεπής!! Σ'ευχαριστώ που μου το θύμισες :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @barefoot dutchess: Keep drinking (water) dear! Φιλάκιααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η αλήθεια είναι ότι μια γερή περιποίηση την χρειαζόμαστε και εσωτερικά και εξωτερικά!πολύ ωραίο post!α και Καλή χρονιά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Maria: Καλή χρονιά και σε σένα! Έτσι, για να ξεκινήσει αυτός ο χρόνος με έξτρα δόσεις υγείας και λάμψης! xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ καλή ανάρτηση, μπράβο. (αν και δε βγήκα..)
    Καλή χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Omorfh Kathe Mera: Σ' ευχαριστώ πολύ! Μπορείς να το εφαρμόσεις μια άλλη μέρα που θα έχεις βγει και ξενυχτήσει την προηγούμενη! xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπέροχο!!!! Πραγματικά θα το εφαρμόσω το Σ/Κ, γιατί όλο λέω λέω και τελικά κάνω ένα πραγματάκι την φορά!! Έχει άλλη χάρη όμως να κάτσεις ένα ολόκληρο πρωινό στο σπίτι ήσυχα να κάνεις το beaute σου!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μετα τις γιορτες οντως χρειαζομαστε μια καλη περιποιηση!Σιγουρα ομως ολα ξεκινουν απο την σωστη διατροφη κ το νερο!Το post σας ειναι πραγματικα υπεροχο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Νtina: Έτσι ακριβώς είναι! Μετά αισθάνεσαι άλλος άνθρωπος! Φιλάκιαααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Αlexandra: Σ' ευχαριστώ πάρα πολύυυυ! Εύχομαι να την απολαύσεις αυτή την περιποίηση το συντομότερο δυνατόν! Φιλάκιαα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολυ φαί αυτές τις μέρες!!! Φρούτα σαλάτες κ υγιεινή διατροφή απαραιτήτως!! Χαχαχα υπέροχο πόστ γλυκιά μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Irene: Άσε! Έφαγα σαν να μην υπάρχει αύριο, οπότε είπα λίγο να προσπαθήσουμε να επανέλθουμε! Σ' ευχαριστώ πολύυυ! xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. σε αυτη τη φαση με βρισκεις τωρα ακριβως , -αν κ στις διακοπες παλι σε διαιτα ημουν χαχα- κλαψ...
    το δερμα ομως το κουρασαμε κ γι αυτο τωρα προσπαθω να μην βαφομαι οσο μπορω κ να επιλεγω πιο ελαφριες υφες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @caramellitsa: Χιχιχι! Και εγώ στην ίδια φάση βρίσκομα! Φιλάκιααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

© sissi's place, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena