Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

5 χρήσεις που θα σας κάνουν να λατρέψετε το αμυγδαλέλαιο!

Καλημέρα beauties!

Στο ποστ με το haul που έκανα προσφάτως, είδα ότι πολλές ενδιαφερθήκατε για το έλαιο χαμομηλιού που αγόρασα... Το σημερινό ποστ όμως, δεν αφορά αυτό το λαδάκι, δεδομένου ότι δεν το έχω χρησιμοποιήσει αρκετά ώστε να κάνω ένα ολοκληρωμένο review, αλλά το αμυγδαλέλαιο!

 Πριν κανένα χρόνο είχα αγοράσει το βιολογικό έλαιο αμυγδάλου από την Apivita, για να το χρησιμοποιώ ώς μάσκα για τα μαλλιά. Στη συνέχεια όμως συνειδητοποίησα ότι έχει πολλές περισσότερες χρήσεις, και είναι πραγματικά ένα άκρως πολυχρηστικό προϊόν που με έχει σώσει πολλάκις! Ειδικά δε στις διακοπές, με ένα μπουκαλάκι αντικαθιστώ διάφορα προϊόντα που θα πρεπε να κουβαλάω μαζί μου!


Πάμε λοιπόν να δούμε πού μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε!

1. Σαν ντεμακιγιάζ ματιών: Είναι το καλύτερο ντεμακιγιάζ ματιών που μπορείτε να φανταστείτε ποτέ! Αφαιρεί τα ΠΑΝΤΑ, αδιάβροχα και μη και είναι απίστευτα απαλό με την ευαίσθητη περιοχή των ματιών! Έχω χρησιμοποιήσει άπειρα ντεμακιγιάζ ματιών, από πολύ ακριβά μέχρι πολύ φτηνά... Άλλα σε gel, άλλα σε μορφή νερού, άλλα διφασικά άλλα γαλακτώματα... Σας πληροφορώ, ότι ΟΠΟΙΟ και να χω χρησιμοποιήσει, όταν περνάω από πάνω αμυγδαλέλαιο, έστω και ελάχιστη μαυρίλα τη βγάζει...

2. Στις βλεφαρίδες: Κάθε βράδυ περνάω αμυγδαλέλαιο, πάλι με μια μπατονέτα πάνω από τις βλεφαρίδες μου. Τις κάνει πολύ απαλές, λαμπερές, ενώ τις δυναμώνει κιόλας με αποτέλεσμα να μην πέφτουν τόσο συχνά!

3.Σαν μάσκα μαλλιών: Το απλώνετε στα μαλλιά σας μισή με μια ώρα πριν λουστείτε, και μετά τα μαλλιά σας είναι απίστευτα ενυδατωμένα, απαλά και λαμπερά! Το κάνω μια φορά την εβδομάδα και έχω δει τεράστια βελτίωση!

4.Στα νύχια: Αν έχετε φθαρμένα, ξηρά, ξεφλουδιμένα νύχια, θα σας σώσει! Το περνάω κάθε βράδυ με μια μπατονέτα πάνω από τα νύχια μου και η βελτίωση είναι άμεση! Αποτέλεσμα; Πιο δυνατά, λεία, λαμπερά νύχια με πολύ βελτιωμένη όψη.

5. Στο σώμα: Κάντε απολέπιση και μετά αντί για body lotion, περάστε αμυγδαλέλαιο... Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο απαλό και ενυδατωμένο θα είναι μετά το δέρμα σας!

Εγώ χρησιμοποιώ αυτό της Apivita, διότι είναι βιολογικό, ελληνικό και από μια εταιρία που εμπιστεύομαι πολύ... Στην αγορά όμως υπάρχουν πάρα πολλά και εσείς μπορείτε να επιλέξετε όποιο θέλετε!

Έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ αμυγδαλέλαιο ή κάποιο άλλο πολυχρηστικό έλαιο; Πώς το χρησιμοποιείτε εσείς;

Περιμένω τα σχόλια, τις προτάσεις και τις εντυπώσεις σας!

28 σχόλια:

  1. Κι εγώ χθες αγόρασα ένα απότο φαρμακείο και περιμένω να δω τα αποτελέσματα σε λίγο καιρό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @domniki: Θα δεις οτι θα το λατρέψεις!

    @katia: Σε online φαρμακεια γύρω στα 7 € το συγκεκριμένο,αλλά φαντάζομαι ότι μπορεί να υπάρχουν και πιο φτηνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ.
    ΤΟ ΕΙΧΕΣ ΔΕΙ ΑΥΤΟ?
    http://thoughtsofamakeupaholic.blogspot.gr/2012/11/blog-post_16.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αγόρασα ένα αμυγδαλέλαιο που σύστησε η Νατάσα και μαζί με ροδόνερο το χρησιμοποιώ σαν ντεμακιγιάζ. Ένα θα σου πω... δεν προκειται να ξαναγοράσω ντεμακιγιάζ..;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Xρησιμοποιω σχεδον μονο λαδια για σωμα και για προσωπο και το αγαπημενο μου ειναι το ταπεινο πλυν τιμιο ελαιολαδο.
    Το χρησιμοποιω παντου-αγαπημενη μου χρηση ειναι λαδι ζαχαρη καστανη και αιθερια ελαια-1-2 σταγονες-αναλογα με το τι θελω και τη ψυχολογια μου.
    Να προτιμημαμε Ελληνικα λαδια και προιοντα και η Appivita ειναι μια πολυ καλη τιμια προταση,με πολυ καλα συστατικα-
    Εχω δοκιμασει αλλοδαπα οπως Νuxe & Body Shop και πραγματικα ειναι για μενα προσωπικα απαραδεκτα!
    Το λαδι στη κουζινα μου ειναι πιο πλουσιο και καλλυντικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. το λατρευω το αμυγδαλελαιο αλλα και το ελαιο αγριου τριανταφυλλου, ειχα γραψει και σχετικα αν θελεις δες τα οικονομικα λαδια που ειχα βρει εγω σε on line pharmacy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @katerina: Αααα!Θα το δοκιμασω και εγω να το αναμειξω με ροδονερο!Θα ναι πιο ελαφρυ!Τελεια ιδέα! Συχαριστω πολύ!

    @Despoina:Eχεις απολυτο δικιο! Εχει τυχει να μαι στο χωριο μου και να μην εχω τιποτα να ξεβαφτω:μια χαρα δουλεψε το ελαιολαδο! Το scrub αυτο το εκανα και εγω, χωρις τα αιθερια ελαια! Θα το δοκιμασω και ετσι οπωσδηποτε!xx

    @Fairy Mary: Merciii!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πολυ ωραιο ποστ εγω το χρησιμοποιω σαν ντεμακιγιαζ και σαν ορο στο προσωπο ....αυτο με τα νυχια δεν το ηξερα οτι βοηθαει!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα!
    Εννοείται οτι είναι αγαπημένο το αμυγδαλέλαιο!!
    Και το χρησιμοποιώ και εγω παντού!!
    Υπέροχη επιλογή το δικό σου,απο μια εταιρία αγαπημένη!
    καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @eyh: ναι,ναι! Νυχια και βλεφαρίδες βοηθάει πολύ!xx

    @myStickland: Σ' ευχαριστω πολυ πολυ!φιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @love and dream: Τοτε να το δοκιμασεις σιγουρα! Είναι πολυ απαλό! Και στη χειρότερη, ακόμα και αν δεν σου ταιριάξει, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και με τους υπόλοιπους τρόπους, οπότε χαμένο δεν θα πάει! Φιλάκιαααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εγώ χρησιμοποιώ το Camoil Johnz που περιέχει και αιθέρια έλαια λεβάντας. Μια φορά την εβδομάδα μετά τον καθαρισμό το περνάω με cotton pads σε όλο το πρόσωπο και κοιμάμαι με αυτό...Είμαι πολύ ευχαριστημένη γιατί ενυδατώνει απίστευτα και κάνω night repair πολύ οικονομικά!!! ;o))XXX

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κορίτσια καλημέρα και καλη χρονιά εύχομαι..Να σας πω και γω την εμπειρία μου so far...Άρχισα να χρησιμοποιώ δαφνέλαιο μετά από μπλογκς που προσκυναγαν μπροστά στο μπουκάλι του! Όχι μόνο δεν έκανε τίποτα στα μαλλιά μου,,αλλά αντιμετώπισα ένα σοβαρότατο πρόβλημα τριχόπτωσης και ξηρότητας στα μαλλιά μου που δεν ξανα χα ματα δει..

    Το πετάω το μπουκάλι και άντε γεια φορέβερ! Το αμυγδαλέλαιο είναι πιστεύω πιο ''αθώο'' αλλά όταν επιχείρησα μία φορά να το βάλω σαν ντιμεικαπ στα μάτια μου,,με έτσουζε απιστευτα πολυ..Και το σταμάτησα. Τώρα,,τι κάνω. Το αμυγδαλέλαιο όπως προ είπε η Σισσυ, το αναμυγνείω με την κρέμα σώματος και έχω πάθει σοκ από τη διαφορά στο δέρμα μου. Επίσης χρησιμοποιώ πάρα πολύ λάδι καλέντουλας μετά την αποτρίχωση.Η καλέντουλα έχει τη δυνατότητα να καταπραύνει γενικά.

    Όσο για το λαδάκι του τενεκέ,έκανε θαύματα στα μαλλιά μου αλλά διάβασα ένα άρθρο για το πόσα οξέα περιέχει και δε νομίζω ότι θα το ξανα βάλω στο σκαλπ. Αυτά τα ολίγα. Και πολύ καλημέρα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @elena: Mια χαρουλα! Και οικονομικα και φυσικα!xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @lena: To δαφνελαιο και μενα δε με βολεψε... Στο μτεμακιγιαζ πρεπει μονο να προσεξεις να μην μπει μεσα στα ματια σου!Θέλει λιγη προσοχή, αλλά είναι τόσο απαλό και αποτελεσματικό, που εμενα με εχει σώσει! Το ελαιολαδο ειναι και αυτο καταπληκτικο... Αυτο με τα οξεα δεν το χα σκεφτει ποτε... Λες να βλάπτει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καταρχήν Καλή Χρονιά όμορφη!!!! Κι εγώ της Apivita έχω. Ξεκίνησα να το χρησιμοποιώ στις βλεφαρίδες όταν είχα ένα θεματάκι και συνεχώς πάρκαραν από 'δω κι από κει 'με μια μικρή αδυναμία στα μάγουλα! Θα δοκιμάσω και τις υπόλοιπες χρήσεις που προτείνεις! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @glyko paramithenia: Kαλή χρονιάααα! Ελπίζω να σε βολέψει και στις υπολοιπες χρήσεις!φιλακιααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλή χρονιά σε όλες!Το αμυγδαλέλαιο το χρησιμοποιώ και σε homemade scrub,και είναι φοβερό,απίστευτα ενυδατικό..Στις βλεφαρίδες βάζω καστορέλαιο,και στα μαλλιά μερικές φορές,είναι πολύ καλό!Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε..;)
    (Ξεκίνησα κι εγώ σιγά-σιγά ένα μπλογκάκι,είμαι ακόμη στις αρχές! http://ohmymirrormirror.blogspot.gr/ Αν θέλετε,πείτε μου τη γνώμη σας!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εξαιρετικό post! Κι εγώ χρησιμοποιώ καθημερινά αμυγδαλέλαιο (όπως πολύ σωστά τα γράφεις) και κάνει θαύματα! Είναι πολύ καλό και σαν ενυδάτωση του προσώπου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. se euxaristoume gia tis iperoxes simvoules! an thelete tsekarete to blog mou.
    http://posybeauty.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλησπέρα σας. Είμαι κ εγω πλέον λάτρης του αμυγδαλέλαιου. Το χρησιμοποιώ για ντεμακιάζ , βρέχω το μπαμπάκι με λίγο χλιαρό νερό και ρίχνω λίγες σταγόνες αμυγδαλέλαιο. That's it! Φεύγουν όλα χωρίς κόπο. Επιπλέον έχω αντικαταστήσει και κρέμες προσώπου και ματιών. Το δέρμα μου είναι λείο και ενυδατομένο ακόμα και αν ξεχάσω καμιά φορά να βάλω μετά το μπάνιο κάτι που δεν ίσχυε με τα μέχρι τώρα προιοντα που χρησιμοποιούσα.
    Το μπουκαλάκι που πήρα είναι της εταιρείας lanova (γαλλική) , είναι σκέτο αμυγδαλελαιο χωρίς πρόσθετα ή άρωμα των 25ml και μου κόστισε μόλις 2,40€. Από το φαρμακείο της γειτονιάς μου :)
    Θέλω να τονίσω ότι ουκ ολίγες φορές έχει μπεί στα μάτια μου αλλά δεν ένοιωσα ποτέ ενόχληση ή τσούξιμο και φοράω και φακούς επαφής. Υποθέτω επειδή είναι αγνό χωρίς πρόσθετα ή συντηρητικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @MarthaS: Χαίρομαι πολύ που και εσύ το έχεις καταβολευτεί! Ό,τι είναι πιο αγνό είναι και καλύτερο!xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. κοριτσια καλησπερα.να ρωτησω κατι?μολις πηρα αμυγδαλελαιο κ θελω να φτιαξω διφασικο ντεμακιαζ ματιων αλλα εχω σπιτι ανθονερο οχι ροδονερο?κανει να τα ενωσω??κ κατι αλλο..αν ξεβαφω τις βλεφαριδες μου με αυτο χρειαζεται μετα να τις ξαναπερασω με μπατονετα κ σκετο αμυγδαλελαιο??κ στην περιοχη κατω απο τα ματια και γενικα σε ολο το προσωπο??
    εχω μεγαλεσ βλεφαριδες κ προσπαθω να τις κρατησω γερες...περιμενω νεα σας..ευχαριστω εκ των προτερων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @κυριακή: Καλησπέρα και καλώς ήρθες στην παρέα μας! Να τα ενώσεις, δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα, γιατί να μην γίνεται... Αυτό που δεν ξέρω, είναι αν το ανθόνερο είναι κατάλληλο για την ευαίσθητη περιοχή των ματιών... Μετά δεν χρειάζεται να ξαναπεράσεις τις βλεφαρίδες σου με σκέτο αμυγδαλέλαιο, αφού θα έχουν ήδη από το ντεμακιγιάζ!xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μόνο ΒΙΟ της Pranarom, τα ραφιναρίσμένα είναι πεταμένα λεφτά. Το βρίσκω στην Athinarom,www.ftiaxnokallyntika.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Εγω αγορασα απο το φαρμακειο ενα μεγαλο μπουκαλι γυρω στο 1.20 ευρω και το χρησιμοποιω μονο στα μαλλια και πραγματικα εχει πολυ καλο αποτελεσμα.παντως επειδη τα νυχια μου ειναι ξηρα σιγουρα θα το χρησιμοποιησω και εκει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @Ζeta: Ελπίζω να το λατρέψεις και με αυτή την χρήση! xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή

© sissi's place, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena