Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Το ελαιόλαδο στην υπηρεσία της ομορφιάς...

Καλησπέρα όμορφες!

Το σημερινό ποστ, είναι το τελευταίο non-Christmas related ποστ, αφού την επόμενη εβδομάδα, ξεκινάνε τα εορταστικά ποστς, για να μπαίνουμε σιγά σιγά στο κλίμα των γιορτών!

Σήμερα συζητάμε για το ελαιόλαδο, με τις μαλακτικές, ενυδατικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, το οποίο όλο και κερδίζει έδαφος στα προϊόντα περιποίησης: θα σας μιλήσω για προϊόντα που το περιέχουν και κάνουν θαύματα για το δέρμα και τα μαλλιά μας, και στο τέλος, θα δούμε και πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ελαιόλαδο που έχουμε στην κουζίνα μας σε απλές DIY συνταγές ομορφιάς!

Ξεκινάω με δύο προϊόντα για το πρόσωπο, από μια σειρά προϊόντων, την οποία ανακάλυψα σχετικά πρόσφατα... H Εxelia, είναι μια σειρά περιποίησης προσώπου που περιέχει ελαιόλαδο βιολογικής καλλιέργειας, που είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικούς παράγοντες, απαραίτητους για την προστασία την επιδερμίδας από τις "επιθέσεις" της σύγχρνης ζωής (ρύπανση, στρες, έλλειψη ύπνου κλπ)... Έχω λατρέψει δύο προϊόντα της: Πρώτον η Anti-Dark Circles Eye Cream, είναι μια κρέμα ματιών που με έχει σώσει! Τον τελευταίο καιρό, λόγω δουλειάς, αλλά και μαθημάτων, οι ώρες ύπνου είναι πολύ περιορισμένες... Αποτέλεσμα; Οι μαύροι κύκλοι έχουν φτάσει πλέον σε τραγική κατάσταση... Εδώ και ένα μήνα όμως που χρησιμοποιώ την συγκεκριμένη κρέμα, έχω παρατηρήσει μεγάλη διαφορά όταν ξυπνάω... Κρατάει την ευαίσθητη περιοχή των ματιών ενυδατωμένη, αλλά ταυτόχρονα μειώνει και τους μαύρους κύκλους (δεν τους εξαφανίζει φυσικά- αλλά η διαφορά είναι εμφανής!). Επίσης, από την ίδια σειρά, αγάπησα την Cleansing and Hydrating Face Mask. Πρόκειται για μια μάσκα καθαριστική, αλλά ταυτόχρονα και ενυδατική, χάρη στο ελαιόλαδο που περιέχει, γεγονός που την καθιστά ιδανική τόσο για λιπαρές, όσο και για ξηρές επιδερμίδες! Έρχεται σε μια τεράστια ποσότητα (125 ml), που πιστεύω ότι με δύο φορές την εβδομάδα που την χρησιμοποιώ, δεν θα τελειώσει ποτέ! Αξίζει να ρίξετε μια ματιά και στα δύο αυτά προϊόντα και να τους δώσετε μια ευκαιρία να σας εντυπωσιάσουν!





Παραμένοντας στο πρόσωπο, ένα από τα προϊόντα της Apivita που χρησιμοποιώ εδώ και πάααρα πολύ καιρό, και αγοράζω ξανά και ξανά, είναι  η κρέμα απολέπισης προσώπου με ελιά και λεβάντα... Στην ουσία πρόκειται για ένα scrub, με λεπτούς κόκκους, που αφήνει το δέρμα μου απίστευτα απαλό και ανανεωμένο, χωρίς να το γδέρνει ή να το τραυματίζει! Είναι ιδανικό για κανονικές και λιπαρές επιδερμίδες! Στα συν το ότι περιέχει 89% φυσικά συστατικά, κάτι που πάντα αγαπώ στα προϊόντα της Apivita!






Tελειώνοντας με τo πρόσωπο, το ελαιόλαδο δεν θα μπορούσε να μην το αξιοποιήσει και η Fresh Line, στην σειρά Αθηνά, η οποία είναι ιδανική γα κανονικά και ξηρά δέρματα! Οπως γνωρίζετε όσες με παρακολουθείτε, το δικό μου δέρμα είναι μεικτό προς λιπαρό, και θεωρητικά αυτή η σειρά δεν μου ταιριάζει... Αυτό είναι σωστό σε γενικές γραμμές, αλλά υπάρχει μια εξαίρεση... Μπορεί το δέρμα μου να είναι μεικτό, αλλά τώρα τον χειμώνα, έχω μεγάλο πρόβλημα αφυδάτωσης. Το προϊόν της σειράς Αθηνά, που έχω αγαπήσει και που συστήνω και σε μεικτά δέρματα, είναι το toner! Aισθάνομαι ότι προσφέρει στο δέρμα μου μια έξτρα ενυδάτωση που του είναι απαραίτητη πριν βάλω τις συνηθισμένες μου κρέμες, χωρίς όμως να επιβαρύνει την λιπαρότητα ή να μου προκαλλεί ακμή! Αν έχετε, ξηρή ή κανονική επιδερμίδα, σας προτείνω να δοκιμάσετε  όλη τη σειρά (την οποία δοκίμασα- εκτός από το toner- μόνο ως υφή) και θα αισθανθείτε άμεσα την διαφορά!






Οι κρέμες χεριών έχουν την τιμητική τους αυτή την περίοδο, αφού το κρύο έχει καταστροφικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα των χεριών... Πάλι από την σειρά Αθηνά της Fresh Line, αγαπώ την κρέμα χεριών που περιέχει βιολογικό ελαιόλαδο και βούτυρο από ελιά! Αφήνει τα χέρια εξαιρετικά ενυδατωμένα, δεν αφήνει υπερβολική λιπαρότητα, δεν κολλάει, απορροφάται σχετικά γρήγορα και αισθάνομαι ότι δημιουργεί ένα προστατευτικό φιλμ στην επιδερμίδα των χεριών... Απλά εξαιρετική, ειδικά για το βράδυ, αν θέλετε μια κρέμα για βαθιά θρέψη!










Συνεχίζοντας με την περιποίηση σώματος, η εταιρία Παπουτσάνης που ξεκίνησε από την Μυτιλήνη, δνε θα μπορούσε να μην εντάξει το ελαιόλαδο στα προϊόντα της... Η σειρά Olivia, με σήμα της ένα δέντρο ελιάς (ανάγλυφο παρακαλώ) είναι πλούσια σε εκχύλισμα ελιάς. Συνδυάστε το αφρόλουτρο και το body oil σε βρεγμένο δέρμα και θα εντυπωσιαστείτε από το πόσο απαλό και ενυδατωμένο θα είναι το δέρμα σας! Στα συν, η πολύ ευχάριστη μυρωδιά τους και οι μεγάλες ποσότητές τους (το body oil είναι 300 ml!)...












Tο ελαιόλαδο είναι γνωστό για τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που προσφέρει στα μαλλιά μας.  Η μάσκα μαλλιών Αθηνά, το έχει ενσωματώσει μαζί με άλλα πολύτιμα φυσικά συστατικά, στη σύνθεσή της, και αφήνει τα μαλλιά φοβερά ενυδατωμένα και απαλά!






Τέλος, μπορείτε και εσείς να εκμετταλευτείτε τις ενυδατικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες του ελαιολάδου, στο σπίτι σας, απλά και ανέξοδα! Χρησιμοποιείστε το μια φορά στο τόσο, σαν μάκσα μαλλιών πριν λουστείτε, για βαθιά ενυδάτωση και στιλπνότητα στα μαλλιά... Επίσης, φτιάξτε με αυτό scrub σώματος αλλά και χειλιών προσθέτωντας ζάχαρη και κακάο ή κανέλα... Και για τα αδύναμα νύχια, βυθίστε τα όσο πιο συχνά μπορείτε σε ένα μπολάκι με ζεστό ελιαόλαδο και αφήστε τα 10 λεπτά- τα θρέφει απίστευτα!

Θα χαρώ πολύ να μοιραστείτε μαζί μου και άλλες συνταγές DIY με ελαιόλαδο ή και άλλα προϊόντα που το περιέχουν, και τα έχετε αγαπήσει...

8 σχόλια:

  1. Μα τι ωραίο post! Πόσο αγαπώ τα προϊόντα με αγνά συστατικά! Θέλω να τα δοκιμάσω όλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Roseleana: Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ! Και εγώ αγαπώ ιδιαιτέρως τα προϊόντα με αγνά συστατικά! xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τη σειρά Olivia από τον Παπουτσάνη, τη δοκίμασα πριν λίγους μήνες από sample σε περιοδικό και έμεινα πολύ ικανοποιημένη!
    Μου άρεσαν και τα diy tips στο τέλος!!!
    ;-)
    ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @syros2js: Θέλω να δοκιμάσω και άλλα πραγματάκια από αυτή τη σειρά οπωσδήποτε! Φιλάκια όμορφηηη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ ωραία τα πραγματάκια που μας έδειξες! Μόλις έκανα ένα post με diy scrub σώματος! Θα χαρώ πολύ να περάσεις απ'το blog μου και να μου πεις τη γνώμη σου!
    http://staceysbeautylife.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Stacey: Σ' ευχαριστώ πολύ! Λατρεύω να βλέπω νέες ιδέες για DIY! xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ ωραίο post και πολύ ωραία πραγματάκια μας έδειξες!Θα ήθελα να έχω την ευκαιρία να τα δοκιμάσω όλα!!!

    http://touchyourownbeauty.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Maria: Σ' ευχαριστώ πολύυυ! Σου εύχομαι να τα δοκιμάσεις όλα σύντομα! xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή

© sissi's place, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena