Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Christmas Countdown #11: Making breakfast!

Tα Χριστούγεννα είναι μια μοναδική ευκαιρία, να δείξουμε στους ανθρώπους που αγαπάμε πόσο πολύ νοιαζόμαστε για αυτούς και να πόσο σημαντικοί είναι για μας...

Στην δίνη της καθημερινότητας, ξεχνάμε να δείχνουμε την αγάπη μας και το ενδιαφέρον μας στους αγαπημένους μας... Αυτή η εποχή του χρόνου είναι ιδανική για να κανακέψουμε λίγο παραπάνω όσους το αξίζουν!

Ένας πολύ απλός τρόπος για να κάνουμε τους ανθρώπους που νοιαζόμαστε να αισθανθούν πολύ όμορφα είναι να τους ετοιμάσουμε ένα ξεχωριστό πρωινό, χωρίς όμως να ξεθεωθούμε εμείς οι ίδιες και να μην μπορούμε να το απολαύσουμε...

Μια μέρα, όπως την Κυριακή, που δεν έχουμε υποχρεώσεις και πρωινό ξύπνημα για να πάμε για δουλειά μέσα στο άγχος και τον πανικό, αφιερώστε μόλις ένα τέταρτο από τον χρόνο σας και φτιάξτε στους αγαπημένους σας ένα λαχταριστό πρωινό!

Πηγή: http://www.pinterest.com/pin/205969382931903205/


Και τι πιο εορταστικό και ιδανικό, από ένα πρωινό με pancakes; Είναι μια γευστική πρόταση που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους, μπορεί να την προσαρμόσει ο καθένας στα γούστα του, γίνεται με απλά υλικά που όλοι έχουμε σπίτι μας και απαιτεί ελάχιστο χρόνο!

Αύριο το πρωί λοιπόν, αφιερώστε ελάχιστο χρόνο για να φτιάξετε ένα πρωινό που θα ξετρελάνει τους πάντες και θα σας κάνει την αγαπημένη τους μαγείρισσα!


Η συνταγή είναι απίστευτα απλή, και την βρήκα σε ένα από τα αγαπημένα μου site με συνταγές!

Tις έχω φτιάξει πάρα πολλές φορές και πάντα μένουν όλοι κατευχαριστημένοι!

Θα χρειαστείτε:
  • 3/4 φλ. γάλα
  • 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο (ή λαδάκι)
  • 1 αβγό
  • 1 φλ. άσπρο αλεύρι
  • 2 κ.γ. baking powder (αν δεν έχετε baking powder, αντικαταστείτε το αλεύρι με φαρινάπ)
  • 2 κ.σ. ζάχαρη  (ή και λιγότερη αν θέλετε να τα φάτε σε αλμυρή εκδοχή)
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 βανίλια (προαιρετικά)
Ανακατεύετε τα υγρά υλικά σε ένα μπωλ και τα στερεά σε ένα άλλο. Tα αναμειγνύετε ελαφρά μεταξύ τους και έτοιμο το μείγμα! Σε αντικολλητικό τηγάνι που έχει ζεσταθεί καλά, απλώνετε λίγο βουτυράκι, χαμηλώνετε την θερμοκρασία και ρίχνετε τον χυλό 2 κουταλιές της σούπας τη φορά, ανάλογα και με το πόσο μεγάλες τις θέλετε! Όταν δείτε ότι είναι έτοιμες από την κάτω πλευρά, τις γυρνάτε και περιμένετε να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά.

Et voila!

Έχετε τα πιο μοσχομυριστά pancakes ever! Μοσχοβολάει το σπίτι και η ατμόσφαιρα γίνεται ζεστή και γιορτινή, με το τίποτα! Ο καθένας μπορεί να τα γαρνίρει με ό,τι του αρέσει! Συνήθως εγώ τους βάζω μέλι και κανέλα ή μερέντα και μπισκότο! Επίσης μπορείτε να τους βάλετε, όσο είναι ακόμα ζεστά, την αγαπημένη σας σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια και αυτή θα λιώσει! Κόλαση!


Για όσους πάλι δεν αγαπάνε τα γλυκά- ή και για ποικιλία- με την ίδια συνταγή, χωρίς την βανίλια και με λιγότερη ζάχαρη, μπορείτε να φτιάξετε αλμυρά pancakes προσθέτωντας τριμμένη φέτα, λίγο μπέικον, γαλοπούλα, ζαμπόν, μανιτάρια, πιπεριές ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας!

Συνοδέψτε τα με αχνιστό καφέ, μυρωδάτο τσάι, χυμό πορτοκάλι ή ένα ποτήρι γάλα και θα δείτε πόσο απλά ένα λίγο διαφορετικό πρωινό, μας βάζει σε κλίμα χαράς και γιορτών!

Εnjoy the Christmas spirit and spread the joy!

Για πιο αναλυτικές οδηγίες και πληροφορίες μπείτε και δείτε τη συνταγή από το site, όπου την βρήκα: http://www.sintagespareas.gr/sintages/pancakes.html#ixzz2nTMyL9N5

6 σχόλια:

  1. Πρόλαβα???? Δύο μερίδες παρακαλώ!!!
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @syros2js: Χιχιχι! Προλαβαίνεις να τα ετοιμάσεις αύριο! Περιμένω εντυπώσεις! xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το καλύτερο πρωινό!! <3 Πολύ πετυχημένη η παρουσίασή σου! :) Πολύ μου άρεσε το πιατο με τα πανκεικς και το ανθρωπάκι ;ρ xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @vasiliki: Σ' ευχαριστώ πολύ! Και εγώ το λάτρεψα και σίγουρα θα πρσπαθήσω να το κάνω! Ελπίζω να δοκιμάσεις σύντομα τη συνταγή και να φτιάξεις ένα υπέροχο πρωινό για τους αγαπημένους σου ανθρώπους! xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τώρα πείνασα!!! Τελειο φαίνεται θα το προσπαθήσω ..;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Irene: Καλέ, τι θα το προσπαθήσεις;;; Θα το καταφέρεις! Ελπίζω να τα απολαύσετε οικογενειακώς! xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή

© sissi's place, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena