Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Christmas Countdown #9: Pampering yourself...

* Το ποστ διαβάζεται ιδανικά, υπό την παρακάτω μουσική υπόκρουση*



Οι γιορτές είναι μια μοναδική ευκαιρία να περιποιηθούμε λίγο παραπάνω τον εαυτό μας, να
χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε στιγμές...

Βρες μια ώρα που να μπορείς να την αφιερώσεις στον εαυτό σου και μόνο στον εαυτό σου... Είναι μόλις μια ώρα, η οποία όμως, θα είναι καταδικιά σου. Δεν θα έχεις φωνές παιδιών να σε φωνάζουν, φωνές μέσα και έξω από το σπίτι, κινητά και σταθερά να χτυπάνε...

Διάλεξε μια ώρα που σε βολεύει, κλείσε τα τηλέφωνα, την τηλεόραση, τον υπολογιστή και ανακοίνωσε σε όσους μένουν μαζί σου, ότι χρειάζεσαι μία ώρα δική σου, και κανείς δεν επιτρέπεται να σε ενοχλήσει.








Άναψε το αγαπημένο σου αρωματικό κεράκι στο δωμάτιο, ώστε να μοσχοβολήσει ο χώρος και ετοίμασε το αγαπημένο σου τσάι.  Άναψε μερικά κεράκια και στο μπάνιο ώστε να δημιουργηθεί μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα και βάλε απαλή μουσική...













Ιt's shower time! Άπλωσε το αγαπημένο σου σαμπουάν και κάνε απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, όπως αυτό που μας κάνουν στο κομμωτήριο. Μην σκέφτεσαι ότι πρόκειται για μια διαδικασία που πρέπει να κάνεις διεκπεραιωτικά, στα γρήγορα. Πάρε τον χρόνο σου και μύρισε το άρωμα του σαμπουάν όσο χαλαρώνεις με το μασάζ. Ξέπλυνε τα μαλλιά με μπόλικο χλιαρό νερό, και άπλωσε την αγαπημένη σου μάσκα μαλλιών. Πιάσε τα μαλλιά σου επάνω με ένα λαστιχάκι ή ένα κλάμερ, ώστε να δράσει η μάσκα όσο σαπουνίζεις το σώμα σου.














Ήρθε η ώρα του scrub, για να διώξουμε όλα τα νεκρά κύτταρα και να αποκτήσουμε πιο απαλή και λαμπερή επιδερμίδα. Τρίψε όλο το σώμα, χωρίς να ασκείς μεγάλη δύναμη, επιμένοντας στα σημεία που είναι πιο ξηρά (πχ: γόνατα, αγνώνες, φτέρνες). Ξέπλυνε και βάλε στο σφουγγάρι το πιο αρωματικό σου αφρόλουτρο. Απόλαυσε την αίσθηση του πλούσιου αφρού και το άρωμα που πλημμυρίζει τον χώρο. Ξέπλυνε σώμα και μαλλιά και τυλίξου στην πιο μαλακή πετσέτα σου ή το μπουρνούζι σου.














Μπαίνοντας στο δωμάτιο, μπορείς να μυρίσεις το αρωματικό κεράκι να μοσχοβολάει. Άπλωσε το αγαπημένο σου body butter για έξτρα ενυδάτωση και βάλε τις πιο χουχουλιάρικες μπυζαμούλες σου.










It's time to pamper that face! Ξεκίνα καθαρίζοντας το πρόσωπό σου με το συνηθισμένο σου καθαριστικό, και στη συνέχεια ψέκασε μερικά φστ! φστ! από ένα ιαματικό νεράκι. Tρίψε το πρώσοπό σου πρώτα με ένα scrub προσώπου, για να φύγουν τα νεκρά κύτταρα και να δεχθεί καλύτερα το δέρμα τις μάσκες που θα απλώσεις. Ξέπλυνε και άπλωσε μια καθαριστική μάσκα με άργιλο για να καθαρίσει το δέρμα σε βάθος. Βάλε ροδόνερο, χαμομήλι ή απλό ιαματικό μερό σε ένα δίσκο μτεμακιγιάζ, χώρισέ τον στα δύο, και κάλυψε τα μάτια σου όσο είσαι ξαπλωμένη και περιμένεις να στεγνώσει η μάσκα (περίπου ένα 10λεπτο). Μην παραλείψεις να βάλεις χαλαρωτική μουσική να παίζει και να απολαμβάνεις το τσάι σου, για έξτρα ευεξία. Μόλις περάσει η ώρα, ξέπλυνε και άπλωσε μια ενυδατική μάσκα, που θα σου χαρίσει δέρμα σούπερ απαλό, ενυδατωμένο, φρέσκο και δροσερό! Επανάλαβε την διαδικασία με τον δίσκο ντεμακιγιάζ, για μια εμπειρία χαλάρωσης.










Τέλος, αφαίρεσε την μάσκα και άπλωσε ένα serum, την κρέμα ματιών σου και την αγαπημένη σου κρέμα (ημέρα ή νύχτας, ανάλογα με την ώρα).





















Χτένισε απαλά τα μαλλιά σου με μια χτένα που να κάνει και απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής. Βάλε ένα λαδάκι, για να τους χαρίσεις ενυδάτωση, στιλπνότητα και λάμψη et voila.











Τhat's it! H όλη διαδικασία δεν θα σου πάρει πάνω από μια ωρίτσα και πραγματικά δεν μπορείς να φανταστείς την μετέπειτα αίσθηση!

Είναι μια ώρα χαλάρωσης και περιποίησης, χωρίς έξτρα έξοδα, που όλες μας πρέπει να απολαμβάνουμε όσο πιο συχνά μπορούμε. Στις γιορτές πρέπει να θυμόμαστε να αγαπάμε και να φροντίζουμε τον εαυτό μας, γιατί είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε.

Το χρειαζόμαστε και το αξίζουμε. Κάντε αυτό το δώρο στον εαυτό σας, και θα αισθανθείτε άμεσα την διαφορά!

12 σχόλια:

  1. Αχχχ τι ωραία ολα!!
    Ζήλεψα το body butter Libertine!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Βeauty and the food beast: Αν σου πω ότι το πήρα και σε εξευτελιστική τιμή (5,50 €) από το εξωτερικό, θα ζηλέψεις ακόμα περισσότερο! Είναι όνειρο το άρωμά του! xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μοναδικά προϊόντα όλα! Περιμένω τις διακοπές να pamper myself κι εγώ! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πόσο αγαπώ το pampering!! Δε λέγεται!!! Όλα τέλειααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Marianna: Πρέπει οπωσδήποτε! Ξεχνάμε να απολαμβάνουμε τις απλές στιγμές! xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Ros eleana: Αχ και για μένα είναι από τις διαδικασίες που με κάνουν να αισθάνομαι υπέροχα! xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τί ωραίο το post σου!!!Διαβάζοντάς το θυμήθικα ότι μου τελείωσαν τα κεράκια μου και πρέπει να πάω να πάρω καινούργια!!Έτσι ώστε να φτιάξω ατμόσφαιρα και να περιποιηθώ και εγώ τον εαυτό μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Marw: Σ΄ ευχαριστώ πολύ! Να το κάνεις οπωσδήποτε γιατί το αξίζεις! xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. συμφωνω απολυτα φιλη μου! με οολη την ιεροτελεστια, τη μουσικη ! οσο πιο συχνα μπορουμε να το κανουμε τοσο πιο ομορφα νιωθουμε τωρα ειδικα τις γιορτες επιβαλλεται να περιποιηθουμε λιγο τον εαυτο μας κ να μπουμε σε κλιμα γιορτινο
    φιλακιαα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @caramellitsa: Εύχομαι να απολάυσεις όσο το δυνατόν περισσότερο αυτή την περίοδο! xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. μόνο από τον τρόπο που τα περιέγραψες χαλάρωσα...τι ωραίο post!τη χρειαζόμαστε αυτή την περιποίηση!

    http://touchyourownbeauty.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Μaria: Σ' ευχαριστώ πολύ-πολύ! Εύχομαι να απολάυσεις όσο περισσότερο μπορείς τις ημέρες των γιορτών! xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή

© sissi's place, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena