Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Bee Beautiful!

Η επιστροφή στην φύση είναι τάση. Άνθρωποι εγκαταλείπουν τις πολύβουες πόλεις και τους εξοντωτικούς ρυθμούς και επιστρέφουν στα χωριά και την εξοχή για να ζήσουν μια ζωή πιο "φυσική".

 Και φυσικά η τάση αυτή δεν θα μπορούσε να μην επεκταθεί και στον χώρο της ομορφιάς! Όλο και περισσότερες εταιρίες στρέφονται σε φυσικά συστατικά, εμπνευσμένα από την πλούσια ελληνική φύση, τα οποία και ενσωματώνουν σε προϊόντα περιποίησης.

 Δια τί να το κρύψωμεν άλλωστε; Οι "παλιές" ξέρανε να φροντίζουν αποτελεσματικά το πρόσωπο και το σώμα τους χρησιμοποιώντας όσα βρίσκανε  στην φύση: το λάδι, τα φρούτα και τα λαχανικά, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το μέλι...

Οι μέλισσες, μας χαρίζουν δύο πολύτιμα συστατικά, τα οποία ενσωματώνονται σε προϊόντα περιποίησης και κάνουν θαύματα για το δέρμα μας: το μελι και την πρόπολη... Για τέτοια προίόντα θα σας μιλήσω σήμερα, και στο τέλος θα σας δώσω και μια συνταγή για μασκούλα DIY με υλικά που όλες έχουμε στο σπίτι μας και βασικό συστατικό- τι άλλο; - το μέλι!







Το μέλι, είναι γνωστό από αρχαιοτάτων χρόνων για τις μαλακτικές και επανορθωτικές του ιδιότητες... Το body butter των The Body Shop, από την σειρά Honeymania, είναι ένα βούτυρο σώματος που μυρίζει λουλούδια και μέλι! Δεν μπορώ να σας περιγράψω  ακριβώς την μυρωδιά- θα πρέπει να το μυρίσετε μόνες σας- αλλά θα σας πω ότι έχει ένα διακριτικό άρωμα και φοβερή ενυδάτωση. Ιδανικό για τον χειμώνα, θα αφήσει το δέρμα σας απαλό, διακριτικά αρωματισμένο και ενυδατωμένο, όχι όμως και λιπαρό!





Το lip balm Organic Honey Beeswax από την σειρά Sierra Bees, ήταν δώρο με μια αγορά από το iHerb (περισσότερες πληροφορίες εδώ), και πραγματικά είναι ένα από τα καλύτερα lip balms που έχω δοκιμάσει EVER! Περιέχει μόνο φυσικά συστατικά, ενώ τα περισσότερα από αυτά είναι και οργανικά! Άκρως ενυδατικό, έχει γίνει ο απαραίτητος σύμμαχός μου για το κρύο του χειμώνα, ενώ έχει άρωμα μελιού!





H σειρά περιποίσης της Fresh Line που περιέχει μέλι, ονομάζεται Νέκταρ και όχι άδικα! Νέκταρ, ήταν το ποτό των θεών του Ολύμπου, το οποίο περιείχε μέλι... Μια "θεϊκή" μάσκα μαλλιών, είναι αναμφισβήτητα η μάσκα Νέκταρ με μέλι και βασικλικό πολτό! Επανορθωτική, ενυδατική και μοσχομυριστή, αφήνει τα μαλλιά σούπερ απαλά και επανορθωμένα! Αν τα μαλλιά σας χρειάζονται ένα έξτρα κάτιτις, μια περιποίηση παραπάνω, γιατί τα έχετε ταλαιπωρήσει, σας την συστήνω ανεπιφύλακτα!






Τα σαπουνάκια της Fresh Line, μυρίζουν κολασμένα και υπάρχει ένα για κάθε γούστο! Το Νέκταρ, μυρίζει απίστευτα, περιέχει κομμάτια κερύθρας και είναι ιδανικό για θρέψη της επιδερμίδας!








Όμως, το μέλι δεν είναι το μόνο παράγωγο της μέλισσας που αξιοποιείται στην υπηρεσία της ομορφιάς. Η πρόπολη, γνωστή για τις αντισηπτικές, αλλά και επουλωτικές της ιδιότητες, δνε θα μπορούσε να μην αξιοποιηθεί από μια εταιρία, η οποία εμπνέεται και χρησιμοποιεί κατά κόρον την ελληνική φύση... Ο λόγος φυσικά για την Αpivita!



Το lip care με πρόπολη και κερί μέλισσας το αγοράζω συστηματικά εδώ και χρόνια, και με 98% φυσικά συστατικά, αποτελεί την επιλογή μου κάθε χειμώνα. Απίστευτα ενυδατικό, ιδανικό σκασμένα χείλη που δεν συνέρχονται με τίποτα! Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!














Το βιολογικό διάλυμα πρόπολης, είναι ό,τι καλύτερο έχω δοκιμάσει για τα σπυράκια! Η μυρωδιά του δεν μου αρέσει καθόλου μα καθόλου, αλλά την ανέχομαι γιατί έχει εξαιρετικά αποτελέσματα: Το απλώνετε τοπικά στα σπυράκια 2-3 φορές τη μέρα, και την επομένη, το σπυράκι έχει ξεραθεί! Απλά απίστευτο!











Η μάσκα της Αpivita με πρόπολη, είναι καταπληκτική για λιπαρά δέρματα, αφού αφαιρεί το περιττό σμήγμα και αφήνει το δέρμα πεντακάθαρο! Αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι το ότι περιέχει κάτι σαν κομματάκια-κόκκους και έτσι μπορείτε πριν την ξεβγάλετε, να κάνετε με βρεγμένα χέρια και μια πολύ ήπια απολέπιση! Αποτέλεσμα; Δέρμα απαλό σαν μωρού!

Τέλος, σας προτείνω και μια απλή, αλλά αποτελεσματική μάσκα προσώπου με υλικά που όλες έχουμε σπίτι μας: ανακατέψτε λίγο γιαούρτι, 2-3 σταγόνες χυμό λεμονιού και (φυσικά) μέλι! Έτοιμη η μάσκα! Θα σας προσφέρει ενυδάτωση και θρέψη στο δέρμα, ενώ το λεμόνι έχει λευκαντικές ιδιότητες! Προσοχή μόνο, να μην βγείτε αμέσως μετά στον ήλιο, οπότε συστήνω να την κάνετε βράδυ!

Εσείς έχετε δοκιμάσει κάποιο από αυτά;
Έχετε κάποια άλλη σπιτική μάσκα να μοιραστείτε μαζί μας;

14 σχόλια:

  1. Έχω δοκιμάσει την μάσκα της Apivita αλλά με βάζεις σε πειρασμό και για το το βιολογικό διάλυμα πρόπολης.. Φαίνεται ενδιαφέρον!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είχα το lip care της Apivita, σήμερα πήρα και τη μάσκα με πρόπολη, για να δούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τη μάσκα και την πρόπολη πρέπει να τα πάρω μου φαίνεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Claire: Γι' αυτό το διάλυμα όλες λένε τα καλύτερα! Αλλά να ξέρεις, η μυρωδιά του είναι χάλια! Δουλεύει όμως και σε σύντομο χρονικό διάστημα! xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Eva: Το lip care με πρόπολη, το έπαιρνα από όταν ήταν ακόμα Propoline! Με την μάσκα θα ενθουσιαστείς αν έχεις λιπαρό δέρμα! xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Marianna: Κάνει θαύματα για το λιπαρό δέρμα! Στο μεταξύ, βλέπεις την εμφάνισή της... Να σημειωθεί, ότι έτσι ακριβώς έχω ανοίξει σε courier... Η Ντροπή! xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι υπέροχα που φαίνονται όλα!! Δεν έχω δοκιμάσω κάποιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πόσο υπέροχα όλα!! Τ α θέλω όλαααα!! Δεν έχω δοκιμάσει κανένα :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @omorfh kathe mera: Έτσι, να βάζω ομορφοιδέες! χιχιχι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @roseleanna: Αχ, και εγώ το παθαίνω αυτό και τα θέλω όλααα! xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν έχω δοκιμάσει κάποιο άλλα όπως τα παρουσιάζει τα θέλω όλα!!!χαχαχα
    Στο blog μου τρέχει διαγωνισμός!Ρίξε μια ματιά αν θες!
    http://touchyourownbeauty.blogspot.gr/2013/11/giveaway.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Maria Ag: Χιχιχι! Σου εεύχομαι να τα αποκτήσεις πολύ σύντομααα! xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγοραζω εδω και χρονια την μασκα με προπολη, ειναι φανταστικη...σημειωση, συμφερει καλυτερα το σωληναριο των 50ml παρα τα φακελακια..
    Τωρα θα δοκιμασω το διαλυμα της προπολης, το οποιο δεν γνωριζα οτι υπαρχει κ το πληροφορηθηκα απο το blog σου, ευχαριστω!
    Οσον αφορα τo body butter του body shop, δεν εχω δοκιμασει ακομη το συγκεκριμενο..αλλα οσα αλλα εχω αγορασει ειναι οντως απιστευτει η αισθηση ενυδατωσης και απαλοτητας που αφηνουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Μαρια: Και εγώ πλέον το σωληνάριο αγοράζω γιατί δεν θελω να λείπει ποτέ από το νεσεσέρ μου! Το διάλυμα πρόπολης θα το αγαπήσεις! xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή

© sissi's place, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena