Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Tea Tree Oil: 4 ways to use it!

Καλησπέρα όμορφες!


Σήμερα μιλάμε για ένα θαυματουργό αιθέριο έλαιο, το tea tree oil! Ένα από τα πιο γνωστά και πολυσυζητημένα αιθέρια έλαια, και όχι άδικα, αφού  πέραν της αρωματοθεραπείας, χρησιμοποιείται και στο δέρμα με θεαματικά αποτελέσματα!

Η βασική ιδιότητα του tea tree οil, είναι η αντιβακτηριδιακή του δράση, η οποία και το καθιστά ιδανικό για περιπτώσεις ακμής. Ήθελα εδώ και καιρό να το δοκιμάσω η ίδια, ώστε να δω τα ευεργετικά αποτελέσματά του στο δέρμα μου, και επέλεξα να αγοράσω αυτό της Apivita. Ξέρετε ότι την συγκεκριμένη εταιρία την εμπιστεύομαι απόλυτα, και ήταν η πρώτη μου επιλογή, αφού το tea tree oil της Apivita είναι οργανικό, και μπορώ να είμαι σίγουρη για την ποιότητά του...



Πάμε τώρα να δούμε με ποιους τρόπους το χρησιμοποιώ εγώ!

1. Get rid of that pimple! Eίναι γνωστό ότι τα σπυράκια ΔΕΝ τα πειράζουμε.-
Ο κυριότερος λόγος είναι ότι μπορούμε πολύ εύκολα να δημιουργήσουμε μόλυνση και το ένα σπυράκι να εξελιγχεί σε ολόκληρο... σπυθουροχωριό... Επίσης, είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσουμε κάποια ουλή. Έτσι, ένας πολύ καλός τρόπος να ξεφορτωθούμε εκείνο το τεράστιο σπυράκι που έκανε ξαφνικά την εμφάνισή του, είναι να τοποθετήσουμε με μια καθαρή μπατονέτα λίγο tea tree oil τοπικά πάνω στο σπυράκι το βράδυ, και το πρωί θα το δούμε να έχει βελτιωθεί πολύ!

2. Spot- clean your brushes! Δημιουργήστε ένα μείγμα με νερό και λίγες σταγόνες tea tree oil (εγώ βάζω 5-6), και βάλτε το σε ένα μπουκαλάκι με spray (πολύ οικονομικά μπορείτε να βρείτε στα jumbo)... Kάθε φορά που χρησιμοποιείτε τα πινέλα σας και δεν προλαβαίνετε ή δεν θέλετε να τα πλύνετε κανονικά, κουνάτε το spray για να αναμειχθεί το νερό με το ειθέριο έλαιο και ψεκάζετε τα πινέλα σας. Χάρη στις αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του tea tree oil, τα πινέλα σας θα απολυμανθούν σε μεγάλο βαθμό, μέχρι να τα πλύνετε!

3. Μake a Toner! Το παραπάνω spray μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σαν toner, και να ψεκάζετε το πρόσωπό σας όποτε το αισθάνεστε λιπαρό, λίγο βρώμικο, ιδρωμένο κλπ. Αυτό θα σας δώσει μια αίσθηση φρεσκάδας, αλλά και θα κάνει και μια μικρή απολύμανση, με αποτέλεσμα να βοηθήσει να διατηρείτε το δέρμα σας πιο καθαρό μακροπρόθεσμα και να αποφεύγετε τα ενοχλητικά σπυράκια που ξεπηδάνε από το πουθενά!

4. Take a big breath! Όταν είστε άρρωστη και δεν μπορείτε να αναπνεύσετε καλά, βάλτε 1-2 σταγόνες σε μια κούπα βραστό νερό ή σην ειδική συκευή καύσης αιθέριων ελαίων, πάρτε μερικές βαθιές ανάσες και θα αισθανθείτε αμέσως ότι αναπνέετε καλύτερα.

Θα χαρώ πολύ να μοιραστείτε μαζί μου το πώς χρησιμοποιείτε το tea tree oil!

20 σχόλια:

  1. πολύ ωραίες οι χρήσεις που αναφέρεις...ευτυχώς δεν έχω σπυράκια αλλά για όλα τα άλλα -ειδικά για τα πινέλα ως γρήγορη λύση- θα το χρησιμοποιούσα...φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @just try your best: Κατ' αρχάς να σου πω ότι μου αρέσει πολύ πολύ το nickname σου! Τι τυχερή που είσαι! Και εμένα μου αρέσει πολύ να το χρησιμοποιώ για τα πινέλα μου ανάμεσα στα πλυσίματά τους! xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πολυ ωραιο ποστ! δεν εχω ακομα αυτό το λαδάκι αλλά με αυτα που διαβάζω θα ηθελα να το πάρω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Α, τί όμορφο, ενδιαφέρον και χρηστικό post!
    Σισσάκι, μεγαλούργησες πάλι!!!
    Καλή εβδομάδα, κούκλα μου!
    ΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @fay: Kαι εγώ αισθανόμουν ότι είμαι η τελευταία που δεν το έχει δοκιμάσει! Θυμάμαι μου είχες πει ότι θα κάνεις μια παραγγελία στο iHerb, οπότε μπορείς πολύ οικονομικά να το πρoμηθευτείς και από εκεί! xx http://www.iherb.com/search?kw=tea%20tree%20oil&sr=0#p=1&rcode=tsn539

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @syros2js: Κάθε φορά που διαβάζω σχόλιό σου, αποκτάω ένα τεράστιο χαμόγελο!!! Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ! xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κι εμένα μ'αρέσει πολύ το tea tree και όντως βοηθάει όταν είσαι άρρωστη. Και το γνωστό Vix κάπως έτσι μυρίζει εξάλλου. Πολύ χρήσιμο post Σίσσυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μέχρι τώρα το χρησιμοποιώ μόνο στα σπυράκια, αλλά και η ιδέα του τόνερ δε με χαλάει καθόλου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτε Tea tree oil!
    Το χρησιμοποιεί όμως η αδερφή μου τοπικά σε σπυράκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Marianna: Aκριβώς! Εγώ συνήθως όταν είμαι μουκωμένη βάζω αιθέριο έλαιο ευκάλυπτου στην συσκευή, αλλά αυτή τη φορά δεν είχα, οπότε είπα να δοκιμάσω το tea tree oil, και μια χαρά δούλεψε! Φιλάκιααα! xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @beauty and the food beast: Να μεταφέρεις τις ιδέες στην αδερφή σουυυυ! Όλο και κάποια μπορεί να βρει χρήσιμη! xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ωραίο ποστ!και αν και δεν έχω τέτοιο έλαιο,ίσως έκανα το κολπάκι με το σπρέυ με νερό και βάμμα πρόπολης!Πιστεύω θα λειτουργεί εξίσου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @evaggelia: Κατά πάσα πιθανότητα θα λειτουργήσει εξίσου καλά γιατί η πρόπολη έχει και αυτή αντιβακτηριδιακές ιδιότητες! xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το υπεραγαπώ αυτό το έλαιο, για τα σπυράκια. Εξαφανίζονται σε χρόνο dt ! Τέλειο ποστ, άκρως ενημερωτικό.
    χχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @Niki: Σ' ευχαριστώ πολύ! Ελπίζω να σε βολέψουν και οι άλλες χρήσεις του! xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τέλειο Post!! Μπραβο πολύ πολύ χρήσιμο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Olga: Σ' ευχαριστώ πολύ και καλώς ήρθες στο blog μου! xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν ήξερα ότι έχει τόσες χρήσεις...είχα διαβάσει μόνο για τη δράση του ενάντια στους μύκητες και στη μούχλα (που είναι μύκητας)! Πολύ ωραία και ενημερωτική ανάρτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @Μaria: Πολύ ενδιαφέρον αυτό! Φαντάζομαι θα είναι αποτελεσματικό και στους μύκητες των νυχιών και του ποδιού! Θα το ψάξω οπωσδήποτε! xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή

© sissi's place, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena