Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Δωρεάν δείγματα

Καλημέρα κορίτσια!!Ένα θα σας πω: ΧΙΟΝΙΣΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ!!!!super wow!Άργησε λίγο αλλάαα ήρθε το χιονάκι!

Στο θέμα μας τώρα...Σήμερα είχα αποφασίσει να γράψω ένα review για κάποια προϊόντα, αλλά θα πρέπει να περιμένει γιατί με πρόλαβαν τα γεγονότα!Σήμερα πρωί πρωί με την αυγούλα, πήγα στα hondos center...Έκανα τις αγορές μου -ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσόν- και μετά ΤΟΛΜΗΣΑ να κάνω την εξής φρικτή ερώτηση : ''Θα μπορούσα μήπως να έχω ένα δειγματάκι;"

Αν ήξερα την φρίκη που θα βίωνε η πωλήτρια, δεν θα το ζητούσα...Φυσικά όπως καταλαβαίνετε έλαβα την γνωστή πλέον απάντηση "Δεν έχω κανένα δυστυχώς..."
Ακρίδα έπεσε στα δείγματα και τελείωσαν ΟΛΑ!Αν είναι ποτέ δυνατον!Και δεν είναι τόσο αυτό το θέμα, δηλαδή το δείγμα καθεαυτό, είναι η αντιμετώπιση της πωλήτριας που σε κοιτάει λες και είσαι ζητίανα.Ενώ ζητάς απλά το αυτονόητο:Ένα δείγμα για να δοκιμάσεις ένα νέο προϊόν!
Εγώ πλέον έχω αποφασισει ότι τα λεφτά μου (που έχουν μειωθεί σε σχεση με πέρσι και πρόπερσι)δεν θα τα δίνω σε αγενείς πωλήτριες που μόλις πάρουν τα λεφτά μου με κοιτάν σαν την τρίχα στο ζυμάρι...

Βέβαια υπάρχουν και οι εξαιρέσεις.Κοπέλες που με χαρά μου έδωσαν δειγματάκι και χωρίς να χω ξοδέψει μια περιουσία.
Στη Fresh Line στα HC της Ομόνοιας έμεινα άφωνη όταν ειχα αγοράσει ενα body lotion δώρο για μια φίλη και η πωλήτρια της έβαλε στο δώρο 1 δειγματακι απ το ίδιο προϊόν ώστε αν δεν της αρέσει να το αλλάξει και ένα από καποιο άλλο body lotion,ενώ τα ίδια ακριβώς έδωσε και σε μένα!!
Επίσης πωλήτρια της ίδιας εταιρίας στο HC Κολωνάκι με ρώτησε αν μου άρεσε κάποιο body lotion που μύρισα για να μου το δώσει σε δείγμα και μου έδωσε 3 διαφορετικά!!
Στο HC της Ιπποκράτους πωλήτρια της Clinique μου έδωσε την σειρά anti-blemish (και τα 3 βήματα) καθώς και την αντίστοιχη μάσκα σε συσκευασία trial size 7 ημερών με την αγορά μιας μάσκαρα 10 €!

Σας πληροφορώ ότι από τα fresh line κατέληξα να ψωνίζω δίαφορα προϊόντα που δοκίμασα και μου άρεσαν ενώ από την clinique και τη σειρά αγόρασα και όποτε θέλω κάτι στην ίδια επιστρέφω.

Από την άλλη πλευρά στην ίδια εταιρία στο ίδιο ακριβώς κατάστημα διαφορετική πωλήτρια δε μου έχει δώσει τίποτα με αγορες 78 €.
Το αναφέρω απλώς ως παράδειγμα γιατί αν αρχίσω να απαριθμώ τις φορές που δεν μου δώσαν τίποτα, δεν θα τελειώσουμε ποτέ!

Καταλήγοντας, αυτό που με πειράζει είναι ότι η εταιρίες μου ζητάν να τις εμπιστευθώ και να αγοράσω τα προϊόντα τους απλώς και μόνο λόγω ονόματος.Η κατάσταση αυτή κατά την άποψη μου πρέπει να αλλάξει.Είναι δικαίωμα μας ως καταναλώτριες να δοκιμάζουμε πριν αγοράσουμε ώστε να μην κλαίμε μετά τα λεφτά μας.Και επιτέλους οι εταιρίες πρέπει να καταλαβουν ότι είναι προς συμφέρον τους να εφοδιάζουν τις πελάτισσες με δείγματα ώστε να τις κρατήσουν στην εταιρία και να προσελκύσουν κι άλλο κόσμο.

Εσείς έχετε αντίστοιχες εμπειρίες?Ποιά είναι η άποψή σας επί του θέματος?Θα χαρώ πολύ να διαβάσω τα σχόλια όλων σας!!!


υ.γ:Το παρόν άρθρο ΔΕΝ αποτελεί διαφήμιση,αναφέρει απλώς τις εμπειρίες και την γνώμη της γράφουσας.

18 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. σ ευχαριστω πολυ χριστιανα μου!θα χαρω πολυ να διαβασω τις εμπειριες σου πανω στο θεμα η και ο,τι αλλο θες να μου γραψεις!φιλακια!!

      Διαγραφή
  2. η κατάσταση αυτή εδώ στην Ελλάδα είναι τραγική, οι περισσότερες πωλήτριες συμπεριφέρονται λες και θες να κλέψεις τις ίδιες και την εταιρί άμα ζητάς κάποιο δείγμα. Εμένα πλέον μου τη δίνει απίστευτα αυτή η κατάσταση.
    Από την άλλη υπάρχουν και φαεινές εξαιρέσεις. Πριν μερικές μέρες πήγα για ψώνια στο Notos και πήρα μερικά πράγματα από την αγαπημένη μου L' Occitane. Η πωλήτρια μου ετοίμασε όσο ήμουν στο ταμείο ένα ευμεγέθες σακουλάκι με δείγματα όλα προσαρμοσμένα στις ανάγκες και στον τύπο της επιδερμίδας μου και μου μίλησε αναλυτικά για το καθένα από αυτά. Γιατί αυτό θα πει κάνω promotion στα προϊόντα της εταιρίας για την οποία δουλεύω. Κρίμα που δεν είναι και εδώ στα Fresh line έτσι τόσες φορές έχω πάει ούτε ένα δειγματάκι έτσι "για δείγμα" χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχαχααχα!πολυ γελασα με το ετσι για δειγμα!προφανως εξαρταται απο την πωλητρια!πολυ χαιρομαι για την L Occitane και οταν χρειαστει να παρω ξανα προιοντα τους (λατρευω την κρεμα χεριων fleurs de cerisier και το αντιστοιχο concrete de parfum!!) θα επισκεφτω οπωσδηποτε το Notos!οι σωστες πωλητριες πρεπει να επιβραβευονται και εμεις να δοκιμαζουμε τα προιοντα τηνς εταιριας πριν τα αγορασουμε καθως δεν ταιριαζουν ολα σε ολους!

      Διαγραφή
  3. Μεγάλο θέμα τα δείγματα και πραγματικά δεν καταλαβαίνω αυτή τη νοοτροπία...μόνο αν τα μοιράζονται μεταξύ τους (!!!) εξηγείται αυτή η συμπεριφορά...υπάρχουν σίγουρα και οι εξαιρέσεις, που δεν έχουν να κάνουν με την πολιτική της εταιρείας αλλά με το άτομο που πουλάει τα συγκεκριμένα προϊόντα κάθε φορά...τι πιο λογικό να θες να δοκιμάσεις κάτι πριν αγοράσεις την κανονική συσκευασία, μπορεί να μη σου ταιριάζει, μπορεί να σου προκαλέσει αλλεργία και οτιδήποτε άλλο...Καλημέρα και καλώς σε βρήκα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα Δεσποινα (εχουμε και το ιδιο ονομα χιχιχι!)
      Εχεις απολυτο δικαιο!Ειδικα με προιοντα που ειναι πανακριβα δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να δωσω ενα σκασμο λεφτα και μετα να πεταξω το προιον!γι αυτο λοιπον πρεπει να προσανατολιζομαστε σε πωλητριες που εχουν τη διαθεση να μας δινουν δειγματα και να τα απαιτουμε παντα!

      Διαγραφή
  4. Στην Ελλάδα όταν ζητήσεις δείγματα -γιατί οικειοθελώς σου δίνουν σπάνια- σε κάνουν να αισθάνεσαι ζητιάνα!!!! Νομίζω πως εκτός από τις σνομπ πωλήτριες που δεν ξέρουν να κάνουν τη δουλειά τους φταίνε και οι εταιρίες που δεν τις έχουν μάθει πως να την κάνουν!!!
    Εννοείται πως εκτιμώ πολύ το free stuff και πως πολλές φορές γύρισα και αγόρασα σε full size κάτι που δοκίμασα σε δείγμα...Δεν κάνουν όλα τα προϊόντα για όλους και δεν είμαι σε θέση πια να αγοράζω προϊόντα που δεν μου ταιριάζουν...Στο εξωτερικό είναι δεδομένο πως θα σου κάνουν δώρα με τις αγορές σου και θα σου δώσουν πολλά δείγματα για να επιστρέψεις...
    Clever marketing!!! XXX

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. απ ο,τι βλεπω ολες εχουμε τις ιδιες εμπειριες!ακριβως οπως τα λες ειναι ελενα!δεν εχουμε πια τη δυνατοτητα να αγοραζουμε προιοντα που δεν μας ταιριαζουν...ας ελπισουμε να το καταλαβουν αυτο και οι εταιρειες και να αλλαξουν σκεπτικο!

      Διαγραφή
  5. Πονεμένη ιστορία τα δείγματα,άστο καλύτερα........ότι και να πείς είναι λίγο!!Καταρχήν σε κοιτάζουν σαν εξωγήινη που τόλμησες να ζητήσεις δείγμα,κατά δεύτερον το θράσσος ορισμένων πωλητριών είναι τέτοιο που ούτε να τις μιλήσεις δεν αξίζει,και τρίτον δηλαδή πρέπει να αγοράσω για να μου δώσεις κάποιο δείγμα???
    Μόνο στην Ελλάδα παρατηρείται αυτό με τα δείγματα,μια ζωή δεν έχουν είναι.....και κάποιες άλλες δεν έχουν αγοράσει κρέμα στην ζωή τους γιατί ζούν με τα δείγματα, και έχουν την τάδε γνωστή που τους τα δίνει!! Καλώς σε βρήκα Δέσποινα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστω πολυ για το καλωσορισμα και για το follow!αχχχχ!μια τετοια γνωστη ηθελα να χα αλλα που να τη βρω!εγω τωρα που θελω ν αγορασω μια bb cream και θα αποπειραθω να ζητησω δειγμα απο estee lauder,vichy και clinique μαλλον τρελη θα θεωρηθω,ε??νομιζω οτι θα μαι το νεο ανεκδοτο στους κυκλους των πωλητριων!

      Διαγραφή
  6. παντως εχω δει μεγαλη διαφορα στα sephora σε σχεση με τα HC... παντως τωρα τελευταια υπαρχει ενα θεμα με τα δειγματα γιατι εχουν αρχισει οι εταιρειες να μην στελνουν παντως ειναι σιγουρο και που θα πετυχεις... μου εχει κανει εντυπωση η clarins στο notos θεσσαλονικης παντα μου δινει δειγματακια(και οχι απλα) χωρις να με ξερει απο την 1η φορα που πηγα εχω παει ακομα 2-3φορες ακομα και σε 25% και ενθουσιαστηκα που τα Χριστουγεννα με αγορα μιας μασκαρα και 1 μολυβιου ματιων(δωρο για φιλη)μου εδωσε και 1 νεσεσερακι χειμερινο ασπρο πλεκτο με 2 trial size (που και γω με τη σειρα μου τα εβαλα στο δωρο) ενω ειχε 25%... ε τωρα οταν θελω κατι για δωρο η κατι απο clarins εννοειται οτι παω απο κει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και πολυ καλα κανεις αλκηστη (by the way τελειο ονομα)!!
      γιατι να πας καπου αλλου και να μην σου δωσουν τιποτα?εξαλλου ειναι πολυ ωραια αισθηση να δοκιμαζεις νεα προιοντα!
      υ.γ:αυτο το νεσεσερακι το χω και εγω!!ειναι απ τ αγαπημενα μου!

      Διαγραφή
  7. Πονεμένη ιστορία τα δείγματα! Δε μπορώ να καταλάβω γιατί δεν υπάρχει μια συνέπεια στην αντιμετώπιση των δειγμάτων σε κάθε corner μιας εταιρίας. Ενώ π.χ. ξέρω ότι σε ένα συγκ. corner της Apivita, μια συγκεκριμένη πωλήτρια θα με καταευχαριστήσει με το service και θα με γεμίσει με δειγματάκια, σε άλλα corners δεν έχω την ίδια εξυπηρέτηση. Λες να τα μοιράζονται όλα μεταξύ τους, όπως έγραψε μια κοπέλα παραπάνω; Πφφφ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ειναι τελικα περισσοτερο θεμα πωλητριας και λιγοτερο θεμα εταιρειας...προφανως και εσυ ομως θα πας σ αυτην που σε ανταμειβει για τις αγορες σου!αν επιτρεπεται που μπορω να βρω την καλη πωλητρια της apivita??? (σκεφτομαι να κανω μια μικρη εξορμηση λιαν συντομως!)

      Διαγραφή
    2. και γω θελω να μαθω αν ειναι Θεσσαλονικη η κοπελα της apivita (αν και εχω καλη φιλη φαρμακοποιο...)

      Διαγραφή
  8. Πόσο δίκιο έχεις όμως!! Κι εγώ πιστεύω οτι εξαρτάται απο την πωλήτρια που θα σου τύχει...Ειδικά στα Hondos Center στην Ομόνοια δεν σου δίνουν τίποτα αν δεν ξοδέψεις ένα σωρό χρήματα...Κι αν τολμήσεις να ζητήσεις και δείγμα σε κοιτάνε με ένα υποτιμητικό ύφος σαν να τους έχεις ζητήσει δανεικά...Δηλαδή έλεος...Στο Κολωνάκι αντίθετα είναι ευγενέστατες και σου δίνουν δείγματα χωρίς καν να ζητήσεις...Μπορώ εγώ να μην ξαναπάω εκεί? Τελοσπάντων τι να πω δεν ξέρω...Λίγη ευγένεια δεν έβλαψε ποτέ κανέναν και αυτή είναι που θα κάνει τον πελάτη να επιστρέψει και να ξαναψωνίσει...Κι οτι τα δείγματα τα μοιράζονται μεταξύ τους είναι σίγουρο, αφού έχω μια φίλη μου δουλεύει χρόνια στα Hondos...Αυτά απο μένα φιλάκια πολλά!!!

    http://menia-prettylittlethings.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. exeis megalo dikaio!
    mou exei tuxei kai emena!
    perna kai apo to blog m mia bolta an thes!

    http://xouxounitsa.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ελα τώρα που θες κ δειγματάκι! οι αδερφές/ξαδέρφες/φίλες/γειτόνισσες των πωλητριών τι θα κάνουν μετά αν αρχισουν να τα δινουν σε κατι τυχαρπαστες σαν εσενα :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή

© sissi's place, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena