Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Everyday, back-to-work make up!

Καλησπέρα όμορφες!

Ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας που τα παιδάκια επιστρέφουν στα σχολεία, οι μαμάδες (και όχι μόνο) στα γραφεία και οι φοιτήτριες στα Πανεπιστήμια! Και μπορεί ο Σεπτέμβρης να μας αποχαιρέτησε και να μπήκε για τα καλά ο Οκτώβρης, ποτέ όμως δεν είναι αργά για ένα back-to-work/university make-up!

Έτσι λοιπόν, αποφάσισα σήμερα να σας δείξω τα προϊόντα που χρησιμοποιώ εγώ καθημερινά για να βαφτώ το πρωί πριν πάω στη δουλειά!


Κατ' αρχάς, να διευκρινίσω ότι για μένα, το μακιγιάζ της δουλειάς (όπως και το μακιγιάζ της σχολής) πρέπει να έχει κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά: να είναι απλό, λιτό, ελαφρύ, χωρίς πολύ έντονα στοιχεία, να μας κάνει να δείχνουμε περιποιημένες μεν, αλλά και φυσικές και σικάτες. Ως εκ τούτου δεν μου αρέσει κάποια κοπέλα που εργάζεται σε γραφείο να πάει στη δουλειά της με κόκκινο κραγιόν ή εκείνο το καταπληκτικό neon φούξια που κατευχαριστήθηκε το καλοκαίρι...

Αυτή βέβαια είναι η πολύ προσωπική μου άποψη, και κάθεμιά (πρέπει να) βάφεται ανάλογα με το προσωπικό της στυλ, γούστο και άποψη!

Πάμε να δούμε τι χρησιμοποιώ εγώ καθημερινά!


Γενικώς, δεν θέλω να χρησιμοποιώ κάθε μέρα foundation για να μην πολυεπιβαρύνω την επιδερμίδα μου! Έτσι, τις περισσότερες μέρες απλώνω την ΒΒ cream της Garnier! Όταν όμως ξέρω ότι θα μετά την δουλειά θα βγω και θέλω πραγματικά μεγάλη διάρκεια στο μακιγιάζ μου, επιλέγω το SuperStay 24h foundation από την Maybelline... To συγκεκριμένο το έχω κρατήσει μέχρι και 13 ώρες, με εντυπωσιακά αποτελέσματα και το επιλέγω όταν θέλω κάλυψη και διάρκεια, χωρίς όμως το αποτέλεσμα να φαίνεται βαρύ- με λίγα λόγια τα κάνει όλα και συμφέρει!

 Σαν concealer επιλέγω την bb cream για τα μάτια της Garnier, η οποία προσφέρει μια ελαφριά-μέτρια κάλυψη με πολύ φυσικό όμως αποτέλεσμα, που δεν μαζεύει στις λεπτές γραμμές και δεν ξηραίνει καθόλου την ευαίσθητη περιοχή κάτω από τα μάτια! Στα συν, το ότι έχει απλικατέρ με μπιλίτσα που κάνει την εφαρμογή πολύ ευχάριστη!

Σετάρω το αποτέλεσμα με μια πουδρίτσα (αυτή την περίοδο ξανα-ανακάλυψα στην συλλογή μου την πούδρα της Shiseido) και προχωράω στα μάτια!




Και εδώ τα πράγματα είναι απλά! Η αγαπημένη μου Colour Tattoo Pink Gold σε όλο το κινητό βλέφαρο και μια καφέ ανοιχτή σκιά για την κόγχη, για να δώσει λίγη ένταση στο βλέμμα... Επίσης, μαύρο, καφέ, μωβ ή σκούρο πράσινο μολύβι από την μέση μέχρι την άκρη του άνω βλεφάρου, για λίγη παραπάνω ένταση στα μάτια και ίσως μια ιδέα χρώματος ανάλογα με το outfit! Δεν παραλείπω ένα nude μολυβάκι στο... waterline (που λένε και στα εξωτερικά) για να κάνει το μάτι να φαίνεται φωτεινό ακόμα και με λίγες ώρες ύπνο! Ολοκληρώνω το αποτέλεσμα με γέμισμα των φρυδιών και φυσικά μάσκαρα σε μάυρο ή καφέ χρώμα! Αγαπημένη μου μαύρη για κάθε μέρα είναι η Colossal black drama από την Maybelline!Δίνει ένα υπέροχο κατάμαυρο χρώμα και μήκος χωρίς όμως να κολλάει καθόλου μα καθόλου τις βλεφαρίδες αλλά ούτε και να τις κοκκαλώνει! Αποτέλεσμα; Βλεφαρίδες ανάλαφρες, απόλυτα διαχωρισμένες, αλλά και τονισμένες "τόσο-όσο", ιδανικές για τη δουλειά!









Στη συνέχεια.απλώνω το αγαπημένο μου bronzer από την L' Oreal, που δίνει ένα φοβερά φυσικό και ζεστό αποτέλεσμα, και ένα ρουζάκι που να ταιριάζει με τα ρούχα που φοράω! Από τα αγαπημένα μου, ένα υπέροχο ροζ-nude της Erre Due, αλλά και ένα καταπληκτικό ροδακινί από την MUA!
















Tέλος, βάζω ένα κραγιόν που να μην είναι πολύ έντονο και να κάνει μπαμ: αγαπώ πολύ το nude Νο 473 της Artdeco, to No 3 από την MUA, από την Clinique, το chubby stick Mega Melon και το Just kissed Lip and Cheek Stain!









 Αυτό είναι το δικό μου back-to-work make-up!

Πώς σας φαίνονται οι επιλογές μου;
Eσείς πώς επιλέγετε να βάφεστε στη δουλειά;

15 σχόλια:

  1. @Mata: Υπερ-τέλειο! Το χω λιώσει! Νομίζω ότι θα ναι το μοναδικό "κραγιον" που θα καταφέρω να τελειώσω!xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι εσύ δουλειά γραφείου; Κι εγώ! Τέλεια επιλογή προϊόντων και σου πάνε και πολύ αυτά τα χρώματα! Εγώ πάλι το φοράω και στη δουλειά το κόκκινο (το Russian Red συγκεκριμένα, που είναι πιο βαθύ και ήσυχο χρώμα, το Ruby Woo ας πούμε δε θα το φορούσα) και βάζω πολλές στρώσεις μάσκαρα. Θέλω κι εγώ κάποια στιγμή να κάνω αντίστοιχο post, πολύ ωραία ιδέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Marianna: Δεν λες πάλι καλά που έχουμε δουλειά;! Θα χαρώ πολύ να δω και το δικό σου ποστ! Τώρα και με το καινούριο μαλλί, θέλουμε πολλές φωτογραφίες!xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. την pink gold πρέπει κάποια στιγμή να την αποκτήσω!!!
    Εγώ παρόλα αυτά όσο δούλευα φόραγα και κόκκινο...και σκούρο κόκκινο και φούξια κραγιόν!Οχι νέον βέβαια..αλλά δεν είχα θέμα με το μακιγιάζ!!Σκιές-foundation δεν φόραγα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @beauty and the food beast: Είναι καταπληκτική! Επόμενη αγορά μου θα είναι η on and on bronze! Πόσο θα θελα να χα καθαρό δέρμα και να μην φόραγα τίποτα, μα τίποτα απολύτως! Μόνο λίγο ρουζάκι στο τσακίρ κέφι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ωραίο post!! Πάντως οι bb creams της garnier δεν μου αρέσουν καθόλου, μέσα σε μια ώρα κάνουν το πρόσωπο μου να γυαλίζει και να κολάει. Καλύτερα να βάλω σκέτη πούδρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. epeidi egw genika fimizomai gia tin varemara mou,oson afora sto makigiaz..polles fores pigaina kai teleiws avafi!!
    den me endiefere idiaitera!vevaia evlepa mono sunadelfous!an xreiazotan na upodexomai kosmo klp...e,8a imoun pio peripoiimeni!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Βeautyholics: Αυτή για λιπαρές επιδερμίδες σου κολλάει;; Εμένα μου αφήνει ματ την επιδερμίδα και δίνει και καλή κάλυψη που χτίζεται- ευτυχώς γιατί άντε να βρεις κάτι άλλο σ' συτήν την τιμή!xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @beauty and the food beast: Kαι πολύ καλά έκανες! Ώρες- ώρες σκέφτομαι ότι το έχουμε φτάσει σε σημείο να δίνουμε υπερβολική σημασία στο μακιγιάζ! Το βασικό είναι να είσαι καθαρός και περιποιημένος- το μακιγιάζ είναι ένα προαιρετικό έξτρα!xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κι εγώ είμαι της ίδιας άποψης...ότι το μακιγιάζ της δουλειάς πρέπει να είναι ελαφρύ!
    Απλώς να τονίζονται κάποια στοιχεία...Πολύ ωραίο post!
    http://touchyourownbeauty.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη με την άποψη σου περί...εργασιακού χώρου και μακιγιαζ! Σικάτο, καθαρές γραμμές και απλό. Προσθέτω και γρήγορο. Ξέρεις, εκείνα τα αγουροξυπνημένα πρωινά δεν θέλω να αφιερώσω πάνω από 5-10λεπτά.ο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @makeupvibes: Πολύ σωστή για το γρήγορο... Κάθε λεπτό ύπνου μετράει!!! Φιλάκιαα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δουλειά γραφείου ε?????Και εγώ το ίδιο!(Να δούμε πώς θα ξυπνήσω το πρωί που έχει πάει 1.35πμ)χιχι,μου άρεσαν πάρα πολύ οι αποχρώσεις των κραγιόν!!!!!Πολύ ωραίο post.
    Μαρω από:http://beautyandmakeup-marw86makeup.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

© sissi's place, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena