Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Me, myself and my Mavala mani!

Καλημέρα κούκλες!

Πριν κάποιες μέρες μου δόθηκε η ευκαιρία να απολαύσω ένα μανικιούρ από τη Mavala, στα πλαίσια ενός promo event που έκαναν στο HC Ομόνοιας! Η αλήθεια είναι ότι χάρηκα πολύ γι' αυτό, καθώς δεν έιχα ξαναδοκιμάσει κάποιο προϊόν από αυτή την εταιρία, οπότε το θεώρησα εξαιρετική ευκαιρία να μάθω τα μυστικά του μανικιούρ από τους ειδικούς!

Η Mavala είναι μια ελεβετική εταιρία, η οποία αν και δεν έχει μόνο προϊόντα σχετικά με τα νύχια, ειδικεύται σε αυτά! Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τι έκανε σε εμένα η κοπέλα που ανέλαβε το μανικιούρ μου!

Αρχικά λιμάρισε τα νύχια μου, προς μια μόνο κατεύθυνση, όπως είναι ο σωστός τρόπος και μάλιστα με χάρτινη λίμα! Όπως με ενημέρωσαν, πρέπει να χρησιμοποιούμε ΜΟΝΟ χάρτινες λίμες, γιατί οι μεταλλικές βλάπτουν το νύχι και μπορεί να προκαλέσουν ξεφλούδισμα!



Μετά μούλιασα τα νύχια μου σε ένα μπολάκι με νερό, για να μαλακώσουν ελαφρώς τα πετσάκια!
Η Mavala έχει ένα διαφορετικό τρόπο να βγάζει τα πετσάκια: Τους βάζουμε ένα ειδικό προϊόν Cuticle Cream, μαλακώνουν και μετά με ένα ξυλάκι τυλιγμένο σε βαμβάκι, τα σπρώχνουμε απαλά προς τη βάση του νυχιού, με αποτέλεσμα να μην τραυματίζεται καθόλου το νύχι! Έπειτα κόβουμε ΕΛΑΧΙΣΤΑ ό,τι περισσεύει, χωρίς να βάζουμε το ειδικό εργαλείο πολύ βαθιά, αφού τα πετσάκια είναι η φυσική προστασία του νυχιού!


Στη συνέχεια μου έβαλε το σκληρυντικό  Mavala  Scientifique, το οποίο διαφέρει από τα υπόλοιπα σκληρυντικά! Γιατί? Διότι, δεν είναι σαν βερνίκι, αλλά είναι ένα ρευστό υγρό που τοποθετείται μόνο στην άκρη του νυχιού, και δυεισδύει μέσα σ' αυτό!

'Επειτα, επειδή έχω λίγο λεπτά νύχια, μου τοποθέτησαν το Nail Shield, ένα σκληρυντικό σε δύο φάσεις! Στην αρχή περνάμε ένα στρώμα από ένα προστατευτικό πλέγμα με νάυλον ίνες που δυναμώνουν τα εύθραυστα νύχια, ενώ η φάση 2 είναι ένα βερνίκι που λειαίνει αυτό το προστατευτικό φιλμ, και χαρίζει λεία επιφάνεια στο νύχι! Το αποτέλεσμα είναι να φαίνεται το νύχι σαν να έχετε κάνει gel, πιο γεμάτο, πιο παχύ και πιο λαμπερό!

Και ήρθε η ώρα του χρώματος! Εγώ διάλεξα το Νο 172, ένα υπέροχο φούξια! Για να "κλειδώσει" το χρώμα, πέρασε η κοπέλα από πάνω το Colorfix, ενώ στο τέλος για να στεγνώσουν τα νύχια πιο γρήγορα το Mavadry, που υπάρχει τόσο σε μορφή σπρέι όσο και σε μορφή βερνικιού!



Et voila το αποτέλεσμα!



Τώρα οι εντυπώσεις μου είναι οι εξής: Το χρώμα δυστυχώς κράτησε 2 μέρες μόνο και χωρίς να το κακομεταχειριστώ ιδιαίτερα, πράγμα που με απογοήτευσε αρκετά! Επίσης τα νύχια μου δε στέγνωσαν τόσο γρήγορα, όσο περίμενα, αφού έκανα το μανικιούρ στις 6 και κοιμήθηκα κατά τις 11, και το επόμενο πρωί, είχαν σχηματιστεί οι γνωστές σεντονογραμμές σε ένα νύχι! Αυτό που μου άρεσε ιδιαίτερ είναι ότι όταν αφαίρεσα το μανικιούρ, τα νύχια μου φαινόντουσαν πολύ υγιή, καθόλου ξηρά και δνε ξεφλούδισαν! Βέβαια αυτή είναι μια πολύ πρόχειρη εκτίμηση, δεδομένου ότιμε μια εφαρμογή δεν μπορώ να εξάγω ασφαλή συμπεράσματα!

Εσείς έχετε δοκιμάσει κάτι από αυτή την εταιρία?? Τι θα μου προτείνατε να δοκιμάσω?



13 σχόλια:

  1. Πολυ καλο post κοριτσακι μου!Εγω οταν ειχα παει το ειχα απολαυσει αφανταστα πολυ :D
    Αλλα στεναχωρηθηκα που διαβασα οτι δεν σου κρατησε....Εμενα σου λεω μια βδομαδα ειχαν κρατησει και ηταν σαν καινουργια,ασε δε που ειχαν στεγνωσει πολυ γρηγορα και φαντασου οτι επιασα και τιμονι μετα.Ισωs ειναι το οτι εχω πολυ σκληρα νυχια?Τι να πω.... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρε συ πραγματικα δεν ξερω!βεβαια το διευκρινιζω οτι μπορει να ετυχε και οτι με μια φορα δεν μπορω να εξαγω ασφαλες συμπερασμα!!περιμενω και το δικο σου ποστ!!!

      Διαγραφή
  2. Teleio nai !! exw dokimasei mavala nai pernw to dialitiko gia ta brnikia kai exw parei aki auto gia na mhn trws ta nuxia !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αααα!αυτο το διαλυτικο για τα βερνικια σκεφτομουν και εγω να το παρω, γιατι κριμα ειναι να ξεραίνονται και να τα πεταμε!!σ ευχαριστω που το μοιραστηκες μαζι μου!! :))

      Διαγραφή
  3. Το χρωμα ειναι υπέροχο! Mavala χρησιμοποιώ χρόνια (ξεκίνησα με το stop και το scientifique) αλλα δεν έχω δοκιμάσει ακόμα μανο. Αλλα αυτο το 172 μου φαίνεται πολυ όμορφο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σ ευχαριστώ πολυ!!οντως ειναι πολυ ωραιο και καλοκαιρινό χρωμα! :))

      Διαγραφή
  4. Πολυ ομορφα στα εφτιαξαν τα νυχια σου!
    Εχω δοκιμασει top και base coat απο αυτη την εταιρεια.
    Miss Starshiny

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το top coat δεν με ικανοποιησε αλλα μπορει να δοκιμασω το base coat! φιλακιαα!

      Διαγραφή
  5. Πανέμορφο χρώμα!! :) Να δοκιμάσεις την cuticle cream, είναι πολύ καλή!! x

    ΑπάντησηΔιαγραφή

© sissi's place, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena