Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

It's Foot Spa Time!

Η δουλειά μου απαιτεί πολλές ώρες ορθοστασίας και διαρκές τρέξιμο, ενώ είμαι αναγκασμένη πολύ συχνά να φοράω τακούνια ή γενικώς ψιλοάβολα παπούτσια... Όσες έχετε παρόμοιες δουλειές (ή απλώς είστε μαμάδες!) ξέρετε ότι τα πόδια μας είναι από τα πιο πολυταλαιπωρημένα σημεία του σώματός μας, αφού στηρίζουν ολόκληρο το σώμα μας και το βάρος μας κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας.


Έτσι λοιπόν, δικαιούνται νομίζω που και που μια έξτρα περιποίηση που θα τα ανακουφίσει και θα τα αποσυμφορήσει ελαφρώς... Και όσο απολαυστικό κι αν είναι το να απευθυνόμαστε σε μια ειδικό, δεν έχουμε πάντα την οικονομική δυνατότητα να το κάνουμε όσο συχνά θέλουμε και το χρειαζόμαστε. Τι καλύτερο λοιπόν, από μια homemade foot spa εμπειρία, την οποία μπορείτε να απολαμβάνετε όσο συχνά επιθυμείτε!

Και μιας και το βασικό μου πρόβλημα είναι τα κουρασμένα πόδια, το συγκεκριμένο foot spa θα είναι στοχευμένο σε αυτό το πρόβλημα, χωρίς να παραγνωρίζει βέβαια και τις υπολοιπες ανάγκες των ποδιών!


Σε μια λεκάνη με νερό (ζεστό ή κρύο- ανάλογα με την όρεξή μου)  διαλύω μια κουταλιά της σούπας από το Bain Pieds Tonifiant a l' Arnica της Menthogel. Πρόκειται για ένα τονωτικό και μαλακτικό ποδόλουτρο με άρνικα. Μυρίζει πολύ φρέσκα μέντα, ξεκουράζει και μαλακώνει τα πέλματα, ενώ καταπολεμά την κακοσμία των ποδιών και προλαμβάνει τους μύκητες  χάρη στο αιθέριο έλαιο μέντας που περιέχει. Το χρησιμοποιώ όποτε αισθάνομαι τα πόδια μου κουρασμένα και "βαριά" και είναι ένα κάτι επιπλέον που κάνει την διαφορά!


Έπειτα από 10 λεπτά τρίβω τις σκληρύνσεις με μια ράσπα, ώστε να αποκαλυφθεί το υγιές και απαλό δέρμα. Ακολουθεί ένα scrub, για να φύγουν τα νεκρά κύτταρα και να απορροφηθούν τα μαλακτικά προϊόντα που θα ακολουθήσουν  όσο το δυνατόν καλύτερα.

Ήρθε η ώρα για μια μάσκα ποδιών! Οι Moisturising Socks με Shea Butter και Aloe Vera από το iHerb, μου κόστισαν λιγότερο από 0,50 € και κάνουν θαύματα! Τις τοποθετείτε σε στεγνά πόδια και χάρη στην μαλακτική κρέμα που περιέχουν , κάνουν εξαιρετική δουλειά στο να μαλακώνουν τα πόδια και να τα ενυδατώνουν σε βάθος. Τις αφήνω γύρω στην μισή ώρα και έπειτα τις αφαιρώ και τις πετάω (είναι δυστυχώς μιας χρήσεως).


Το τελευταίο και πιο σημαντικό βήμα, είναι το μασάζ με μια ενυδατική κρέμα. Οποιαδήποτε έχετε στο σπίτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί, αλλά αν ανήκετε στις "ομάδες υψηλού κινδύνου" που ανέφερα στην αρχή, σας προτείνω να επενδύσετε σε μια εξειδικευμένη κρέμα, ιδανική για την τόνωση και την αναζωογόνηση των κουρασμένων ποδιών. Η Creme Jambes au Ginseng της Menthogel, είναι αυτή που έχω ξεχωρίσει, και την χρησιμοποιώ για να κάνω μασάζ σε γάμπες και πέλματα μετά το βραδινό μου ντουζ, καθώς αισθάνομαι ότι κάνει τα πόδια μου πιο "ελαφριά" μετά από μια μέρα ασταμάτητου τρεξίματος! Ταυτόχρονα τα ενυδατώνει και τα αφήνει πολύ απαλά. Όσον αφορά στις κινήσεις μασάζ, μπορείτε να βρείτε μεγάλη πληθώρα ιδεών στο Youtube και να επιλέξετε αυτές που σας ταιριάζουν και σας ανακουφίζουν καλύτερα!

Εννοείται ότι αν έχετε επιπλέον χρόνο μπορείτε να περιποιηθείτε και τα νύχια σας, αλλά πρωτίστως αυτή η τελετουργία θα σας βοηθήσει να ανακουφιστείτε από τους πόνους των ποδιών εξαιτίας της κούρασης!

Ξεκλέψτε λίγο χρόνο από τις καθημερινές υποχρεώσεις σας και αφιερώστε  τον στην ανακούφιση των ποδιών σας, τα οποία πιστέψτε με, θα σας ευγνωμονούν!

5 σχόλια:

  1. Αγαπω τα ποδολουτρα σου φευγει η κουραση ρε παιδι μου! Χαχα
    Το καλυτερο ειναι μπολικη κρεμουλα καλτσουλες πεφτεις για υπνο και το πρωι ειναι παρα πολυ μαλακα το ποδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @fay: Aχ, μόνο εγώ βρίσκω ότι οι καλτσούλες απορροφάνε όλη την κρέμα και δεν βλέπω βελτίωση; :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπώ κι εγώ την περιποίηση των ποδιών!! Αυτές οι "καλτσούλες" από iherb πόσο υπέροχη ιδέα!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Constantina: Είναι εξαιρετικές! Και αν δεν τις έχεις ξαναπάρει, κοστίζουν μόλις $0.50! xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι καλύτερο λοιπόν, από μια homemade foot spa εμπειρία, την οποία μπορείτε να απολαμβάνετε όσο συχνά επιθυμείτε! Και μιας και το βασικό ... ffootspa.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

© sissi's place, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena